Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Hvad forårsager uens hudtone?

Uens hudtone, kaldet hyperpigmentering, er uregelmæssige mørkere pletter eller områder på huden. Årsagen: overproduktion af melanin, der er pigmentet, der er ansvarlig for hud- og hårfarve. Lær, hvad du kan gøre for at bekæmpe ujævn hudtone.
  • Mørke pletter forårsages typisk af UV-stråler, forureing, hormonelle forandringer, eller inflammation.
     
  • Daglig brug af solbeskyttelse, eksfoliering af huden og de rigtige ingredienser i din hudpleje kan lysne mørke pletter og genoprette din naturlige hud.

En ujævn hudtone, kaldet hyperpigmentering, er uregelmæssige mørkere pletter eller områder af huden. Årsagen: overproduktion af melanin, som er pigmentet, der er ansvarlig for hud- og hårfarve. De deraf opståede mørke pletter og områder opfattes typisk som "ældet hud" og kan i nogle tilfælde få dig til at se mere end 20 år ældre ud.

Hvad forårsager mørke pletter og uens hudtone?

Soleksponering: Når din hud gentagne gange udsættes for UV-lys, opstår der solskader. Dannelsen af ​​overskydende melanin i huden er din huds naturlige forsvarsmekanisme mod solskader, der kan opstå ved denne eksponering. Mørke pletter og ujævn hudfarve udvikler sig som et resultat af, at der produceres for meget melanin under denne beskyttelsesproces.

Forurening: Partikler og udstødnings-gasser fra trafikrelateret luftforurening er i stand til at trænge ind i huden og blive fastgjort i hudens dybere struktur. Dette oxiderer det omgivende væv og fører til beskadigelse af frie radikaler, hvilket udløser et inflammatorisk respons, der resulterer i dannelsen af ​​mørke pletter, især i ansigtet.

Hormoner: Melasma er hormonrelateret hyperpigmentering forårsaget af hormonel ubalance. Det opleves mest af kvinder, der er gravide (og det er også kendt som "graviditetsmaske") eller tager prævention, men kan også være en reaktion på kosmetik eller medicin.

Inflammation: Ethvert traume på huden, uanset om det er et sår, udbrud eller endda resultatet af en medicinsk behandling såsom "overfladebehandling" eller laserhårfjerning, kan medføre, at melanocytter beskadiges eller overstimuleres. Dette resulterer i postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH), en misfarvning af huden som følge af ardannelse, som kan være forårsaget af acne-udbrud eller andre skader på huden.

Behandling: sådan ensartes hudtonen

Du behøver ikke bruge en formue på laserbehandlinger og recepter. Der findes måder til sikkert og ikke-invasivt at lysne mørke pletter for en mere jævn hudfarve:

Påfør SPF dagligt. Ubeskyttet soleksponering er den absolut største synder bag hyperpigmentering. Påføring af en solcreme eller fugtcreme med en bredspektret SPF er den nemmeste måde at hjælpe med at forhindre nye mørke pletter. Tip: Se efter en SPF, der også indeholder ingredienser, der hjælper med at lysne mørke pletter, såsom niacinamid.

Eksfolier. Behandl eksisterende hyperpigmentering ved først at afskaffe døde hudceller på overfladen. Dette baner vejen for at ingredienserne i din serum og fugtcreme bedre kan trænge ind i huden. Tip: Se efter en blid, mikro-eksfoliering, du kan bruge dagligt, vi anbefaler Daily Microfoliant.

Brug de rigtige ingredienser. Find produkter, der indeholder aktivt kul, såsom Daily Superfoliant, for at hjælpe med at fjerne forurenende stoffer; oligopeptider, hexylresorcinol, niacinamid og zinkglycinat for at hjælpe med at kontrollere melaninproduktionen; og retinol for at genoprette huden.

Vær tålmodig. Der findes ingen quick fix når det kommer til mørke pletter og ujævn hudtone. Traditionelt tager det mindst 30 dages opmærksomhedskrævende hudplejebehandling, før du ser nogen fremskridt. Lysning af mørke pletter kan tage tid, så giv ikke op!

Kickstart din nye rutine for at lysne mørke pletter med PowerBright Dark Spot Serum eller ved at bede en Dermalogica kosmetolog om en gratis Face Mapping hudanalyse. De vil indkredse årsagen til dine pletter, og anbefale en handlingsplan. Måske bundet op på en professionel række af behandlinger, såsom peeling, kan endda hjælpe med at fremskynde resultaterne.

Relaterede artikler