Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Kan blåt lys skade huden

Ved du at din mobil- og computerskærm genererer skadelige frie radikaler? Sådan beskytter du bedst din hud.

Når det kommer til hudens ældning, er UV-stråler kendt som en af de største bidragsydere – men forskningen viser en stigende tendens af skader foråsaget af blåt lys. Denne form for synligt lys også kendt som high-energy visible (HEV) lys.

Hvor kommer blåt lys fra?

Blåt lys er i sollys, smartphones og andre elektroniske enheder. Denne form for lys er det  blå/violette kortbølgelængde bånd af det synlige lysspektrum. Dette spektrum udgør omkring 35 % af solens elektromagnetiske stråling.

Hvad blåt lys gør ved huden

Undersøgelser tyder på, at blåt lys kan trænge ind i huden, generere frie radikaler og nedbryde kollagen. For meget blåt lys kan også gøre hyperpigmentering mørkere, især i dybere hudtoner. Det er vigtigt at bemærke, at forskningen stadig er begyndende på dette område, og der skal researches mere.

Hvordan du beskytter din hud mod blåt lys

Bær en fysisk (mineral) solcreme, der indeholder zinkoxid, som Invisible Physical Defense SPF30. Denne ingrediens hjælper med at beskytte huden mod blåt lys. Det hjælper også med at beskytte huden mod UV-stråler - som udgør en større kendt trussel. Du kan også bruge en kemisk solcreme som Clear Start's Clearing Defense spf30, som vil bremse skaderne på din hud fra lave bølgelængder, uanset om de er fra UV-strålerne (solen) eller blåt lysspektrum. Sollys og elektroniske enheder når huden både inde og ude, så det er vigtigt at beskytte din hud, selvom du er indendørs det meste af dagen. Det kan også hjælpe at supplere din hudpleje med antioxidanter som matcha green tea. Sådanne antioxidanter modvirker skader fra frie radikaler, der opstår fra UV og synligt lys.

Relaterede artikler