Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Bumser på ryggen

Præcis ligesom bumser i panden, bumser i hovedbunden og bare bumser eller acne generelt, er der mange faktorer som spiller ind og som er grund til at bumser på ryggen kommer og går. Men uanset grunden er en ting helt sikkert, bumser på ryggen er altid træls at behandle. Hvordan skal man få hænderne om for at rense? Hvordan påfører man produkter ? Hvor ofte skal man behandle akne på ryggen?

Hvad er skyld i at vi får bumser på ryggen ?

Før vi dykker ned i løsningerne på at bekæmpe acne på ryggen, kan vi lige kigge lidt på hvilke faktorer som spiller ind når vi får akne på kroppen. Så før du tænker ”det gider jeg ikke at læse” og begynder at proppe tandpasta på bumser over hele kroppen – Lad være, det er en dum ide….

Hormoner

Androgen, er en type af hormoner som bliver forøget under puberteten, hvilket skylder at kirtlerne bliver større og producer mere olie (sebum), som til sidst giver acne.

Sved

Sved som er ”frisk sved” giver ikke acne, så det kan ikke være en dårlig undskyldning for at tage ned og træne eller løbe en tur. Sved kan forårsage acne når det bliver gammelt og bliver til ammoniak som irriterer huden og leder til bum ser på ryggen.

Bakterier

Bakterier kan komme fra alt, lige fra sengetøjet til beskidt tøj. Og vores krom bliver dagligt udsat for en masse bakterier som alle kan lede til acne ramt hud og bumser på ryggen.

Olie

Olie stopper porene hvilket fører til at vi får bumser. Hvis du har en hudtype som er meget fedtet, er du måske mere tilbøjelig til at få acne udbud og bumser på ryggen.

Genetik

Nogle folk har rent genetisk bare langt større tendens til acne og bumser på ryggen, det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at se er certificeret dermatolog ved cystisk acne.

3 trin til at undgå bumser på ryggen 

Nu når vi har gennemgået lidt af det som kan give os bumser og acne generelt, så lad os se på noget af det som vi kan gøre for at undgå bumser på ryggen.

Skift det svedige tøj

Det er måske åbenlyst, men alligevel gør vi alle det til tider. Efter en træning, eller bare efter en hård dag på arbejde, er det en god ide ikke at gøre en vane ud af at sidde i sit beskidte tøj. Når vi f.eks. har trænet, vil alle bakterier sætte sig I dit tøj, bade de gode og dårlige bakterier. Så når du beholder tøjet på I længere tid efter en træning, vil alle bakterierne blandet med olie og døde hudceller bare blive siddende på ryggen og så beder du næsten bare om acne udbrud og dermed bumser på ryggen.

Den bedste tommelfingerregel er at du skal hoppe I bad og tage rent tøj på efter, ved enhver sved session. Men hvis du ikke har mulighed for at tage et bad, så skift til rent og tørt tøj. Et andet lille tip: løst tøj lader din hud ånde bedre når du træner.

Husk at skifte badebørsten regelmæssigt

Hvis du ikke har kilometer lange arme til at nå ryggen og rense den, er det en god ide at investere i an badebørste eller en klud til at vaske ryggen på de områder som er umulige at nå og dermed rense dine bumser på ryggen.

Hold dig til en mild parfume fri rens som f.eks. conditioning body wash og sørg for at skifte badebørsten ca 1 gang om måneden, ellers risikere du at der hober sig bakterier op som kun gør dine bumser på ryggen værre.

Det kan være svært at nå om på ryggen med produkter men giv det et forsøg

Vi kender produkterne som skal behandle bumser på ryggen og som skal bekæmpe acne, men hvordan påfører vi dem på ryggen når vi ikke kan nå derom? Vi anbefaler at du bruger enten en rens med salicylsyre som f.eks. clearing skin wash eller breakout clearing foaming wash. Men ellers kan du også bruge flashfoliant efter badet hvis du selvfølgelig har mulighed for at påfører det på ryggen og dermed behandle dine bumser på ryggen.

Relaterede artikler