Eksfoliering - derfor er det vigtigt

Måske har du en tendens til at springe eksfoliering over. Find ud af hvorfor du bør vælge det til, som en del af din daglige hudplejerutine.

Desquamation er kroppens naturlige eksfolieringsproces - eller mere mundret - afstødning af tørre, gamle og hårde hudceller, så nye hudceller kan komme op til overfladen.

Hvis du har en fedtet hudtilstand, kan desquamation sløves. Fedtet hud virker nemlig som lim, der holder de døde hudceller fast på overfladen. Det kan give tilstoppede porer, hvilket igen medfører ophobning af acnebakterier, som stimulerer dannelsen af bumser og urenheder.

Eksfoliering er derfor specielt gavnlig for personer med fedtet hud. Udover at udglatte hudens overflade og styrke hudens modtagelighed overfor talgkontrollerende ingredienser, kan eksfoliering også hjælpe fedtet hud med at slippe af med triste hudceller, så huden forbliver klar og glansfuld.

Dit eksfolieringsprogram afhænger meget af den Face Mapping, du kan få hos din professionelle Dermalogica kosmetolog. Din kosmetolog kan anbefale en eksfoliering med fysisk skrub eller med kemisk eksfoliering eller begge dele for at opnå det ønskede resultat. Kosmetologen kan også vejlede dig i, hvor ofte du skal eksfoliere din hud, og hvordan du med succes gør eksfoliering til en del af din hudpleje derhjemme.

Læs mere om eksfoliering her