Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Fedtet hud

Hvordan behandler jeg effektivt min fedtede hud?

Hvorfor er min hud fedtet?
Et ord: gener.
Fordi du er genetisk forudbestemt til at have større og mere produktive talgkirtler. Din hud kan også være tykkere og ikke specielt sart.

Kan eksfoliering hjælpe med at kontrollere min fedtede hud?
Eksfoliering kan være meget gavnlig for fedtet hud.
Udover at udglatte, forbedre hudens overflade og gøre huden mere modtagelig overfor talgkontrollerende ingredienser, kan eksfoliering også hjælpe dig med at fjerne de triste hudceller på den fedtede hud og dermed gøre den mere ren og klar.

Hvorfor bliver jeg anbefalet en fugtcreme til min fedtede hud, når jeg får en hudanalyse?
Fedtet hud har lige så stort behov for beskyttelse og fugt som alle andre hudtilstande.
Hvis du forsøger at udtørre huden ved ikke at bruge fugtcreme efter din afrensning, vil dine talgkirtler producere endnu mere talg (olie) for at kompensere for den manglende fugt. Hvis du bruger en oliefri fugtcreme efter afrensning, vl det hjælpe dig med at kontrollere din talgproduktion.
Desuden kan en fedtet hud sagtens være dehydreret, da dehydreret hud mangler vand, ikke olie. Den rette fugt hjælper med at vedligeholde hudens vandindhold.

Min hud er fin efter min hudpleje om morgenen, men midt på dagen bliver huden igen blank - hvordan undgår jeg det?
Med nogle få justeringer kan dit hudplejeprogram hjælpe dig med at kontrollere din talgproduktion fra morgen til aften.
Lav dit eget "matterende kit", som du nemt kan have med i din taske til touch-ups midt på dagen. Dit kit bør indeholde en oliefri creme eller solcreme med microsponge® teknologi, der kan absorbere den overskydende talg i huden. Kittet kan også indeholde servietter med salicylsyre (ikke alkoholl!), som matterer din hud, hindrer acnebakterier og holder huden frisk.

Kan min fedtede hud medføre, at jeg får urenheder?
Ikke nødvendigvis. 
Fedtet hud kan være forstadiet til mange faktorer, der kan medføre urenheder, men det betyder ikke nødvendigvis, at du får urenheder.

Kan jeg vokse fra min fedtede hud?
Ja, din hud kan blive mindre fedtet med alderen.
Generelt vil dine talgkirtler blive mindre og producere mindre talg med alderen, så ja, din hud kan blive mindre fedtet.

Jeg tager sol/solarie for at rense min fedtede hud. Er det ok?
Absolut ikke. Sol og solarie er aldrig godt for din hud.
Det kan umiddelbart virke, som om solen giver en midlertidig "udtørring", men talgkirtlerne bliver mere aktive for at hjælpe med at erstatte det tabte fedtstof. Resultat: Mere talg og fedtstof på overfladen end før. Hvis du beskytter din hud mod solen med en matterende solcreme som Oil Free Matte SPF30, kan det faktisk hjælpe med at kontrollere din talgproduktion og holde din hud mat.

Følger du et anbefalet hudplejeprogram, der kontrollerer talgproduktionen, minimerer du risikoen for urenheder.

Vil du vide mere om fedtet hud, kan du spørge din kosmetolog.