Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Hvad er salicylsyre?

Læs om denne populære ingrediens, og hvorfor den virker så godt på hud, der har tendens til acne.

Salicylsyre er en betahydroxysyre (BHA), der eksfolierer huden og hjælper til at fjerne tilstopninger i porerne.
Salicylsyre er kendt for at kunne fjerne og forebygge acne.

Kæmper du med genstridig acne, der ikke vil forsvinde? Så er salicylsyre måske lige det, du har brug for i din hudplejerutine. Vores hudeksperter beskriver salicylsyre: Hvad den er, hvordan den virker, fordelene og hvordan den afviger fra andre acnebehandlinger. Gør dig parat til at genvinde kontrollen over din hudtone, og genoplev en strålende glød.

Fordele ved salicylsyre
Salicylsyre reducerer mængden af talg (din huds naturlige olie). 
Den stimulerer celleomsætningen og fjerner døde hudceller.
Den er den foretrukne ingrediens til voksenacne takket være dens lindrende egenskaber.

Sådan fungerer salicylsyre
Salicylsyre er en betahydroxysyre, som har en lidt anderledes atomstruktur end alfahydroxysyre (AHA), idet den har et ekstra kulstofatom. BHA'er er olieopløselige og yderst effektive til at fjerne tilstopningerne i porer og eksfoliere hud, der har tendens til acne.

Det gør salicylsyre for acne
Acne opstår, når døde hudceller, overskydende talg og bakterier, der medfører udbrud, danner propper, som tilstopper porerne. Salicylsyre har en særlig evne til trænge ind i tilstoppede porer og opløse "limen", der klistrer de tilstoppende døde hudceller sammen. Dette hjælper til at fjerne udbrud.

Salicylsyre vs. benzoylperoxid
Den største forskel mellem benzoylperoxid og salicylsyre er, at benzoylperoxid slår de bakterier, der medfører udbrud, ihjel. Salicylsyre slår ikke bakterier ihjel, men fjerner andre faktorer, der bidrager til udbrud. Den fjerner også talg på overfladen og udjævner hudstrukturen. Du kan bruge begge produkter i din hudplejerutine, men de kan virke meget udtørrende, så brug dem på forskellige tidspunkter.

Hvor hurtigt virker produkterne med salicylsyre?
Positive resultater kan ses med det samme. Eftersom salicylsyre har lindrende egenskaber, kan du evt. allerede se en forbedring den følgende dag. Men alle har forskellig hud, så resultaterne varierer afhængigt af din hudtype. De fleste ser tydelige ændringer efter få ugers regelmæssig brug.

Sådan bruges salicylsyre
For at opnå varige resultater skal produkter med salicylsyre påføres hver eller hver anden dag. Hvis huden føles tør, skal du kun bruge dem én gang om ugen. Salicylsyre findes i nogle af vores rensende og eksfolierende produkter som f.eks. Clearing Skin Wash og Daily Microfoliant. Vi har også kombineret den med retinol for at behandle udbrud og ældning af huden. Denne særlige kombination findes i vores Retinol Clearing Oil.

Kan jeg bruge salicylsyre, når jeg er gravid?
Der er ikke forsket nok i gravide til at bestemme virkningerne af topisk salicylsyre. Læger anbefaler typisk, at gravide ikke bruger høje koncentrationer af salicylsyre. Små mængder af salicylsyre i en punktvis behandling eller i et produkt, som vaskes af og bruges en eller to gange om dagen, betragtes typisk som sikre. Hold dig fra produkter, der dækker flere områder eller bliver siddende på huden i længere perioder.