Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Kan ansigtsolie forårsage udbrud?

Find ud af, om din hudplejerutine er din ven eller fjende!

Nogle ansigtsolier kan medføre udbrud – men mange er yderst nyttige. 
Alle kan bruge ansigtsolier, man skal bare sikre sig, at man bruger de rigtige til sin specifikke hudtype.

Der er mange typer olie – og ikke alle af dem medfører udbrud. Rent faktisk hjælper nogle af dem til at holde huden ren.

Talg produceret af din hud
Din hud producerer naturligt talg, en form for olie der hindrer tørhed. Talg kan kun medføre udbrud, når den kombineres med bakterier, der medfører udbrud og døde hudceller. Det hjælper eksfoliering til at hindre.

Tilstoppende olier
Tilstoppende olier er olier, der blokerer vandtab fysisk. De findes i mange hudplejeprodukter og kan medføre udbrud hos nogle. Petrolatum, mineralolie, bivoks, lanolin og paraffin er nogle af de tilstoppende ingredienser, du skal holde øje med. Olivenolie og kokosolie har også en tendens til at tilstoppe porerne, men nogle – særligt dem med tør hud – er glade for at bruge dem alligevel. Alle reagerer forskelligt på forskellige ingredienser.

Ikke-comedogene olier
Ikke-comedogene olier tilstopper ikke porerne. Et eksempel er mandelolie, som har et højt indhold af fedtsyrer og kan hjælpe til at fugte tør hud. Neem-olie har antibakterielle egenskaber og kan bruges til punktvis behandling af udbrud. 

Plantebaserede olier
Letvægts-fytolipider (plantebaserede olier) har IKKE tendens til at medføre udbrud, medmindre man er allergisk over for dem. Hybenkerneolie, squalanolie, arganolie, jojobaolie, solsikkekerneolie og tetræolie er enestående til at afbalancere tør hud og hjælper til at forhindre, at huden tørrer ud (som kan føre til større talgproduktion). Rent faktisk anbefales tetræolie ofte som hjælp til hud, der har tendens til udbrud, på grund af dens antimikrobielle egenskaber.

Alle kan bruge ansigtsolier 
Selv hvis man har fedtet hud! Ansigtsolier kan hjælpe til at afbalancere hudens mængde af talg ved at levere den nødvendige mængde af fugt, så det undgås, at huden skal arbejde på at producere talg. Uanset om du ikke tidligere har brugt ansigtsolier, eller om du har gjort det længe, skal du være opmærksom på, hvilke ingredienser der fungerer bedst for dig.