Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Tør hud

Sandheden om tør hud - de mest stillede spørgsmål kan du finde svaret på her

Medvirker min fedtfattige kost til min tørre hud?
Ja, din kost kan medvirke til din tørre hud.
Trenden med fedtfattig eller fedtfri kost kan fratage din krop alle de hudvenlige essentielle fedtsyrer (EFA). EFA er en vigtig del af alle kroppens sundhedsfunktioner: De hjælper med at flytte ilt gennem blodet, de kan hjælpe med at afværge for tidlig ældning og holder huden sund. De beskytter også mod vandtab indefra cellerne og ud gennem huden, så du undgår tør hud og i stedet holder huden smidig og fugtet.
Mangel på EFA kan resultere i kronisk kløe, tørhed, afskalning og udtyndning af huden og kan medføre en ubalance i prostaglandinerne. Prostaglandiner hjælper med at kontrollere inflammation.

Hvad er forskellen på tør og dehydreret hud?
Tør hud er hud, der mangler olie eller fedtstof. Dehydreret hud er karakteriseret ved mangel på fugt eller vand i de yderste lag af huden.
Normalt indeholder de yderste hudceller ca. 10% vand. Alt herunder betegnes som dehydreret hudtilstand.
Eftersom dehydrering er mangel på vand i huden, kan du også opleve det, hvis du har fedtet hud. Uanset om du har tør hud eller dehydreret hud, kan en professionel kosmetolog anbefale et hudplejeprogram, der kan hjælpe dig med at holde din hud sund.

Jeg har aldrig haft tør hud før. Hvorfor har jeg det nu?
Den naturlige ældningsproces, miljø og livsstil kan gør din hud tør.
Med alderen sløves vores talgkirtler, så hudens naturlige fugtstoffer bliver mindre med årene.Kold vind og kulde kan udtørre huden, hvilket kan opleves som ”sæsonbetonet” tørhed. Tør hud kan også opstå som følge af air conditioning og centralvarme. Varm, tør luft virker ligesom en svamp, der suger fugt ud af alt, hvad det kommer i kontakt med. Vedvarende ophold i solen kan også få vandet i huden til at fordampe og medvirke til tørhed.

Hvorfor oplever jeg sensibilitet og tørhed?
En af de væsentligste konsekvenser ved tør hud er øget sensibilitet, da tør hud er et forstadie til sensibel hud.
Når huden er tør, mangler den sin naturlige beskyttende barriere. Det mindsker hudens forsvar mod miljøpåvirkninger, der kan forårsage en reaktion i huden i form af f.eks. kløe og rødme.

Ønsker du at vide mere om miljøsvækket hud, kan du spørge din kosmetolog.