Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Hvordan ældes huden?

Det kan være frustrerende ikke at vide, hvad der sker med din hud, og hvorfor den ældes. Men vi vil prøve at hjælpe dig til at forstå din huds behov og ændringer, imens du bliver ældre.

Vores hud begynder faktisk allerede ældningen i det øjeblik vi er født, vi tænker bare ikke over at den ældes, før der viser sig for eksempel pigmentpletter, rynker, fine linjer eller løs hud. Det som forårsager disse synlige tegn på ældning, er ret komplekst og varierer alt efter din genetik og hvad huden udsættes for (livsstil + miljø). Her har du de vigtigste faktorer:

For nemmere at definere påvirkningen på huden over tid, vil vi her forklare hvad der sker med huden i hvert årti af dit liv.

20´erne
Allerede i start 20'erne(!) vil de usunde livsstilsvaner, miljøskader og konstant UV-eksponering begynde at kompromittere hudens strukturelle integritet. Vores celleforsvar begynder at svækkes i forhold til at beskytte i mod de hudældende frie radikaler, og vores naturlige evne til at bekæmpe skader på huden nedsættes. Hastigheden for cellefornyelsen begynder også naturligt at aftage.

30´erne
Kollagen (som holder huden fast) og elasticiteten nedbrydes, hvilket resulterer i synlige linjer. Cellefornyelse og -omsætning fortsætter med at aftage, hvilket fører til en mere mat og trist hud og ujævn hudtone. Nogle celler kan endda blive inaktive eller blive til "zombier", hvilket giver anledning til skadelige inflammatoriske toksiner, der fremskynder hudens ældning.

40´erne
Huden virker tyndere, og dens naturligt beskyttende lipidbarriere er mindre stærk. Dehydreret hud er ofte en problematik. Afhængig af hormonaktivitet kan usædvanlig aktivitet forekomme i huden, lige fra ujævn hudtone til voksen acne. Mere fremtrædende tegn på hudens ældning kan også forekomme, såsom mørke pigmentpletter og betydelig større mathed i hudtonen.

50 +erne
Her mindskes vores barrierelipidlag yderligere, hvilket fører til mindre effektiv fugtbevarelse og større potentiale for følsomhed og dehydrering. Kronisk stress og inflammation både inde i og uden på kroppen forsinker hudens restitution - hvilket fører til varige mærker og længere helingstid. På nuværende tidspunkt kan huden vise fremtrædende rynker, fine linjer og misfarvning.

Hemmeligheden bag en sund hud i alle aldre

For at få en sund glød i alle aldre, er det nødvendigt at tilpasse din hudplejerutine til din livsstil og det miljø, der omgiver dig. Tilpasninger er ofte nødvendige for at huden kan klare ændring i klima, sundhedstilstand eller nye hudplejemål. Tag en snak med en Dermalogica-kosmetolog, når du oplever ændringer i din hud for at få tips til, hvordan du bedst griber ændringerne an.

FIND NÆRMESTE KOSMETOLOG HER

Relaterede artikler