Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Sukker kan ælde huden

Du ved det godt – sukker giver huller i tænderne! Men ved du også, at sukker kan være dårligt for huden?

Det handler ikke om småkager, ris a la mande eller en ukontrollabel sød tand, som måske giver lidt ekstra på sidebenene i julemåneden. Nej, det handler om, at selvom vi ved, at solen er hudens værste fjende, så kan vi ikke læne os tilbage og tænke: godt det er vinter. For med vinter kommer jul – og søde sager – og netop sukker har forskning afsløret som en synder i huden, når det handler om ældning. 

Hvad videnskaben ved...

Sukker giver energi til dine celler, men det samme sukker kan påvirke proteiner i din hud. Denne reaktion kaldes glycation og forekommer spontant i huden, når sukker og protein mødes. Det kræver ikke andre enzymer i vores krop, og vores krop har derfor desværre heller ikke andre enzymer, som kan forhindre glycation.

Proteinerne collagen og elastin, som normalt holder din hud spændstig og elastisk/smidig, er meget modtagelige overfor en reaktion med sukker, som får dem til at klumpe sig sammen og miste styrke. Resultatet er mindre elasticitet i huden, rynker og inflammation, som kan medfører yderligere ældning i huden. 

Må jeg så slet ikke spise en småkage til jul?

Jo! Alt med måde, og heldigvis har forskningen jo også vist, hvordan det kan lade sig gøre at kontrollere denne reaktion. Visse ingredienser i hudplejeprodukter har vist sig at hæmme glycation i huden. Det er ingredienser som glucosamin, sojaprotein og specifikke peptider som f.eks. arginin/lysin polypeptid, der virker som en sukkerfælde ved at binde sig til sukkeret, så det ikke påvirker collagen i huden.

Huden plejes med peptider – og holdes fri for sukker!

Når du alligevel børster tænderne, og sørger for at holde dem rene og sunde, så giv din hud den samme opmærksomhed. Plejer du din hud med peptider, så forhindres unødig ældning og din hud holdes sund – hele livet!

Læs mere om AGE Smart produkterne – eller spørg en professionel Dermalogica kosmetolog, hvordan du undgår hudens nye fjende. 

Kilde: dermalinstitute.com

Relaterede artikler