Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Indgroede hår

Barbering kan forsage indgroede hår - hvad er det og hvad kan du gøre?

Hvad er et indgroet hår?

Indgroede hår (Pseudofolliculitis barbae) forekommer på hud, hvor håret bliver skåret over og derefter får en uhensigtsmæssig groretning.

Når du skærer enden af hårskaftet af ved barbering, kan du risikere at tvinge håret tilbage i poren eller endda få håret til at folde henover sig selv, så det vokser tilbage ned i poren og gror indad. Hårskaftet kan også vokse over i en anden pore.

Kroppen opfatter det indgroede hår som et fremmedlegeme (ligesom f.eks. en splint) og begynder en inflammatorisk respons, der omfatter rødme, smerte og en hævelse, der ligner en bums, og som kan være fyldt med pus.

Hvad kan jeg gøre for at undgå indgroede hår?

Mange mænd har problemer med indgroede hår, der ofte opstår, fordi huden ikke er forberedt godtnok til barbering. Før barbering skal huden grundigt afrenses med en blanding af en blid peeling og en skummende ansigtsvask, eller brug en ansigtsbørste med renseproduktet for at eksfoliere huden og løfte skægget. Vælg et barberingsprodukt som giver en tæt barbering og forhindrer snitsår, afskrabning af huden og rødme. Følg op med en let creme og den beroligende UltraCalming Serum Concentrate for at opriske, lindre og fugte huden, så den genvinder sin naturlige balance.

Relaterede artikler