Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Vi DRÆBER myter om solbeskyttelse

Kan du finde hoved og hale i fakta om SPF, UVA, UVB? Kig med her hvis du er i tvivl.

1. Jeg har ikke brug for solbeskyttelse i gråvejr = DRÆBT

Selv på en skyet dag, kan op til 80% af de skadelige UV-stråler trænge ind i din hud. UV-stråler reflekteres tilbage fra jorden: sand reflekterer 15% af strålerne, vand reflekterer 25%, og sne kan fordoble den Uv-stråling din hud udsættes for!

2. Solbeskyttelse blokerer D-vitaminabsorberingen = DRÆBT

Du skal ikke være ret meget i solen for at din krop producerer D-vitamin – og da ingen solbeskyttelse blokerer 100% af UV-strålerne, får du alt det D-vitamin en gennemsnitlig person har brug for, selv om du anvender solbeskyttelse.

3. Jeg bliver aldrig skoldet, så jeg har ikke brug for solbeskyttelse = DRÆBT

En sikker solbrændt kulør findes ikke. Personer som ikke bliver solskoldet eller har en naturlig mørkere kulør er lige så modtagelige for solskader som personer med lys hud.

4. Alt solbeskyttelse er lavet på samme måde = DRÆBT

SPF (Sun Protection Factor) tallet indikerer hvor lang tid det tager for UVB-stråler at give en solskoldning. Dette har intet at gøre med UVA-stråler, som spiller en stor rolle i ældning af huden og i udvikling af hudkræft. Vi anbefaler at du kigger efter bredspektret solbeskyttelse, hvilket betyder at du er beskyttet mod både UVA og UVB-stråler. Alle vores produkter med solbeskyttelse er med bredspektret spf, hvilket betyder at de både beskytter mod UVA og UVB-stråler.

5. Solbeskyttelse med høj SPF beskytter bedre = DRÆBT

Højere SPF blokerer en anelse flere solstråler – men ingen solbeskyttelse blokerer 100% af UVB-strålerne! Faktisk giver alt over SPF50 kun ganske lidt, ekstra solbeskyttelse. Så meget blokerer SPF for UVB-strålerne:

  • SPF 15 blokerer 93% af strålerne
  • SPF 20 blokerer 95% af strålerne
  • SPF 30 blokerer 97% af strålerne
  • SPF 50 blokerer 98% af strålerne

Relaterede artikler