Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Bumser på numsen? Sådan undgår du det

Acne er altid uheldigt, uanset hvor det beslutter at dukke op, men det er særligt vanskeligt- for ikke at nævne akavet- når det blusser op på din bagdel. Ja, vi taler om bumser på numsen. Men er det faktisk den samme type bumser, som du oplever på dit ansigt? Eller endda på ryggen? Her forklarer vi, hvad der forårsager de små, røde knopper på din numse og vi vil samtidigt dele vores bedste tip til, hvordan du undgår dem helt.

Hvorfor får vi bumser på numsen?

Teknisk set er numse acne faktisk ikke acne, hvilket er grunden til at det ikke ligner dine typiske bumser og hudorme, som har tendens til at blive til en hvid bums (fristende at klemme). I stedet er de røde knopper, der har tendens til at dukke op på dine baller, er folliculitis, som er en fancy måde at sige betændte hårsække. Vi har alle hårsække på hele kroppen, også på vores baller, og hver hårsæk vokser ud af hvad der er mere almindeligt kendt som porer. Ligesom acne andre steder på kroppen, skabes der betændte hårsække når huden bliver irriteret og porerne bliver tilstoppet. Dog er udbrud på numsen anderledes.

Den betændelse, der fører til betændte hårsække, har tendens til at forekomme fra den generelle gnidning fra tætsiddende tøj, især i de varmere måneder af året, når denne friktion kan kombineres med en anden velkendt bums fremkalder: sved. Betændte hårsække kan også forekomme af visse bakterier, så det er faktisk vigtigt at rense dine baller på regelmæssig basis.

Her er en måde hvorpå du ved at det er betændte hårsække, kontra almindelige udbrud: er knopperne små og røde i udseende? Er de lidt kløende eller smertefulde? Hvis du sagde ja til nogen af de førnævnte er det højst sandsynligvis betændte hårsække du har på bagdelen. Når det så er sagt, hvis en bums på bagsiden bliver særlig stor (cystisk størrelse) eller smertefuldt, er det altid en smart idé at konsultere en certificeret hudlæge. Ellers skal du følge nedenstående tips til at hjælpe med at holde din numse klar og fri fra betændte hårsække. 

Den bedste måde at undgå udbrud på numsen

1: Vask med salicylsyre eller benzyl peroxid

Benzyl peroxid er kendt vidt og bredt for sine bakteriedræbende kræfter, og det samme gælder, når den anvendes på din numse og salicylsyre er grundpillen for at rense tilstoppede porer. Køb en kropssæbe, der er formuleret med ingredienserne og brug det hver gang du er i brusebad, og også efter hver gang du har svedt.
PS: Breakout Clearing Foaming Wash er også sikkert til brug på din numse 😉.

2: Spring over balle skrubberiet

Når kroppen er ramt af udbrud, er vi alle fristet til at bruge en body scrub -men i tilfælde af udbrud på numsen, er det det modsatte af, hvad du skal gøre. Hvis du skrubber for hårdt, kan det påvirke den allerede irriterede hud i en negativ retning, som i sidste ende endda kan føre til mørke pletter (hyperpigmentering) og ardannelse.

3: Brug i stedet en kemisk eksfoliering

Uanset om din bagdels betændte hårsække er bakterielle eller ej, vil du også drage fordel af at bruge en kemisk eksfoliering. Kig efter en sæbe eller toner, der er formuleret med potente eksfolierende syrer, såsom glykols- eller mælkesyre, og påfør den regelmæssigt på området. Eller prøv en kemisk eksfoliering som Flash Foliant.

4: Overvej dit outfit

Vi elsker skinny jeans lige så meget som alle andre, men når du har at gøre med numse acne, kan tætsiddende tøj yderligere bidrage til problemet. Brug i stedet løsere tøj og skift til bomuldsundertøj, hvis det er muligt (bomuld ånder bedre end syntetiske stoffer).

5: Tag altid et bad efter en træning

Dette er en vigtigt ting: efter en løbetur, træning eller lang session i fitness, lad være med at sidde og slappe af i din træning tøj for længe. At gøre det er dybest set det samme som at bede om et bumse udbrud, og ikke kun på din numse. Gør det i stedet til en vane med brusebad umiddelbart efter hver sved session. Hvis det ikke er muligt, skal du i det mindste skifte til frisk, rent tøj.

Relaterede artikler