Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Jeg har acne ramt hud, hvad gør jeg?

Døjer du med acne udbrud ? Vi får mange spørgsmål hvor folk skriver " Jeg har acne ramt hud, hvad gør jeg? "Mange kæmper utroligt meget med akne udbrud, men der er altid råd at hente. Her kan du læse 9 gode råd, til at forebygge og bekæmpe acne udbrud.

Acne kan virkelig lægge en dæmper på vores dag, vores uge, selv vores måned ... Hvis du kæmper med kontinuerlige breakouts og lovligt kan købe din egen lottokupon, eller overvejer at gå igennem byen efter en sofistikeret flaske vin. Så kan det være tid til at overveje, om du faktisk bare er tilbøjelig til at få acne (jeg er i den modne alder af 30 og har stadig et meget sundt forhold til min acne cleanser, og det er ok!) Der er ingen skam over acne. Der er absolut ingen problemer i ikke at have perfekt ren hud (Vi er alle mennesker). Men at kæmpe med konstante acne breakouts hele tiden er stadig frustrerende. Så derfor vil jeg dele lidt tips som jeg har lært over de seneste år, disse tips hjælper dig til bedre at forstå hvordan du håndtere acne breakouts på længere sig.

Først og fremmest- nej, du er ikke "beskidt".  Og ja, vi har prøvet at vaske vores pudebetræk. Det er ikke problemet, men tak for den uopfordrede rådgivning. Folk elsker at fortælle os, hvad vi gør "forkert" med vores hud, og selvom det er ment i godhed, kan det godt komme ud som værende fornærmende. Faktisk har de fleste mennesker, der er tilbøjelige til acne breakouts en langt større viden, samt de ofte behandler deres hud bedre end en person, der ikke er tilbøjelig til acne breakouts (du læser denne artikel, så det er tydeligt du laver din forskning!). Men lad os tale om nogle af de mindre indlysende ting, der kan hjælpe dig på din rejse. Husk det er et maraton, ikke et 100 meter løb. . .

 

 

Her er 9 gode råd, som kan hjælpe dig i kampen mod acne

1: Produktkendskab

At bruge de rigtige produkter er nøglen, hvis du har tendens til at have udbrud og bumser. Du kan ikke bruge bare ét produkt til acne behandling. Du vil højst sandsynligt have brug for mere end blot en spot behandling, så at finde en god hudpleje rutine, som passer til alle dine behov er 100% nødvendig. For eksempel, kan en person, som kæmper med pletter i perioder sagtens bare bruge en acne gel eller spot behandling en gang imellem, men en person, der har tendens til at have udbrud og bumser, kan sagtens have behov for at investere i et kæmpe sortiment af hjælpemidler som hjælper med forebyggelse.

Det er min erfaring, at det bedre at holde sig til en produktserie, fremfor at vælge forskellige produkter fra forskellige brands. Flere forskellige produktserier og brands, kan nemt gøre det uoverskueligt og stressende. De fleste hudplejebrands vil have en serie specielt fokuseret på acne, som kan spare dig tid og spare dig fra frygtelig meget research, når du vælger produkter. Lige ny er jeg klart besat af Dermalogica's Clear Start. Det vil dække alle dine behov, alle produkterne er super blide, så du kan bruge dem hver dag, uden at skulle bekymre dig om at tørre ud eller få irriteret hud. Samtidig kan du være helt sikker på, at de har lavet deres forskning.

Alle produkter i denne serie er fokuseret på behandling af acne & acne breakouts, alt imens du stadig nærer din hud. Når du har fundet det du skal bruge, er nøglen at forblive konsekvent i dit brug af produkter. Det kan være let at falde af vognen, hvis din hud ser frisk og velplejet ud i en periode, men husk, at det er nemmere at forebygge udbrud end det er at behandle dem. Her er nogle ingredienser, du skal kende, når du vælger produkter.

Nøgle ingredienser til at bekæmpe acne.

 • Salicyl syre (Salicylic acid)
 • Benzoyl Peroxid (Benzoyl peroxide) 
 • Retenoider (Retinoids) 
 • Niacinemid (Niacinamide) 
 • Tea Tree oil
 • Glycol syre (Glycolic Acid) 
 • AHA & BHA  Svovl (Sulfur)

2: Fornyet glød

Når du har fået styr på din hudpleje rutine, er det næste skridt at, genoverveje din makeup rutine. Alt, hvad du lægger på din hud, bliver absorberet i dine porer, så det er lige så vigtigt, at du bruger ren, non-comedogen makeup. Dette er utroligt vigtigt til en hud som ofte er i udbrud. God hud starter med gode produkter, men hvis du vil lægge en tyk foundation med dårlige ingredienser, taber du desværre allerede halvdelen af kampen. Gør din forskning, når du vælger makeup. Nøgleord til at kigge efter næste gang du gennemroder hylderne efter makeup, er non-comedogen (tilstopper ikke porre), letvægts, vandbaseret, og olie-fri. Nogle makeupserier er endda begyndt at skabe makeup specielt til breakout-tilbøjelige hud (Hallelujah!). Så hvis du kan finde makeup produkter som bekæmper, siger jeg go for it. Ellers er min klare anbefaling produkter fra Jane Iredale som producere fantastisk non-comedogene produkter.

Altid... Jeg gentager... altid vask din makeup af før sengetid. Den sikreste måde at sikre, at du har fjernet alle dine makeuprester, er at dobbelt rense med en olie sæbe (min personlige favorit er Precleanse) efterfulgt af en gel eller skummende sæbe. Det er vigtigt at sikre at din sæbe indeholder ingredienser som bekæmper acne såsom salicyllic eller benzoylperoxid. Clear Start's Breakout Clearing Foaming Wash indeholder 50% salicylsyre som bekæmper udbrud og er formuleret med otte beroligende planteingredienser, så du ikke behøver at bekymre dig om få irriteret hud. En win-win. For at sikre en jævn påføring af produktet skal du bruge en fugtighedscreme efter rengøring og eksfoliere et par gange om ugen. Clearing Defense SPF 30 fungere både som solcreme og fugtighedscreme imens FlashFoliant bringer glød imens det behandler og forhindre udbrud.

En anden ting du skal overveje, er, hvordan du anvender din makeup. Hvis du bruger makeup pensler, skal du vaske dem en gang om ugen med en mild sæbe. Og ja jeg ved, at det kræver meget vedligeholdelse, men børsterne bærer bakterier og gamle makeuprester og tro mig, du ønsker ikke at smøre det, i hele dit ansigt. Beauty blenders bør vaskes grundigt regelmæssigt og de skal udskiftes hver 3. måned. At påføre makeup med fingrene er ikke altid ideel til akne udsat hud. Vores fingre har mange bakterier som du ikke ønsker at smøre ind i din hud, da det kan øge tilstoppede porer. Hvis du foretrækker at bruge fingrene, er det også fint, du skal bare sørge for at vaske dine hænder før påføring og du skal samtidig være blid, mens du påfører makeup. Hvis du bruger en pulver foundation kan du prøve at dubbe det på med børsten, i stedet for at lave en cirkulær bevægelse. Dette kan også forårsage unødvendig overbelastning i porrerne, så jo blidere jo bedre, når du anvender makeup.

3: Kost og hormoner 

Dette er nok det mest komplicerede emne, når det kommer til at styre din hud væk fra acne udbrud. Mens vi kan være i stand til at kontrollere de ting, vi spiser, foretrækker vores hormoner at marchere til rytmen af deres egen tromme. Hormonelle udbrud forekommer ofte på hagen og kæbelinjen og har tendens til at være dybere og større end en almindelig bums. Hvis du tror, din acne er forårsaget af en hormonel ubalance, kan det være en god ide at kontakte en hudlæge. Ting som prævention, stress, alder og livsstil er alle forbundet med store hormonelle forandringer, og det er vigtigt at tale med en professionel for at se, hvad der kunne forsage det. Men lad os tale om noget, vi kan kontrollere... vores spisevaner. Ja jeg ved... ingen ønsker at blive bedt om at skære ned på sukker eller ost, fordi um, der er mange lækre ting. Men hvis du virkelig kæmper med din hud, er det værd at udforske. Vi ved nu, at fødevarer, der har et højt indhold af sukker samt mejeriprodukter, ikke er de bedste for vores krop, endsige vores hud, så begrænsning eller endda eliminering af disse ting fra vores kost kan være et godt sted at starte. Her er en lille guide til, hvilke fødevarer som er gode at undgå, og hvilke fødevarer, der kan hjælpe hud som er acne ramt.

Fødevarer, som kan udløse acne 

 • Chokolade  
 • Fastfood 
 • Nogle kulhydrater (pasta, hvide ris, hvide brød)  
 • Mælk  
 • Is  
 • Sukker og forarbejdede fødevarer  
 • Ost  

Fødevarer, som er sunde for huden 

 • Blåbær  
 • Grøntsager
 • Brun ris 
 • Quinoa 
 • Ærter og bønner 
 • Nødder 
 • Uforarbejdede frugter

En god måde at rense huden, er ved at arbejde indefra samtidigt. Her kan vitaminer fra Advanced Nutrition Programme klart anbefales.

4: Hold fingrene fra dit ansigt 

Efter at have rørt ved mange hver dag som alt fra dørhåndtag, til offentlig transport, er dine hænder dækket af bakterier, Det sidste, du ønsker, er at sætte bakterierne på dit ansigt, da det tilstopper porerne. Hvis du piller i et udbrud, vil det kun fører til flere udbrud.

5: Hold dit hår væk fra dit ansigt

Hvis du har fedtet hud, har du sandsynligvis fedtet hår. Fedtet hår som børster mod dit ansigt, vil ende med at overføre olien i håret direkte til huden. Overskydende olie, sved og snavs er en nem måde at tilstoppe porer, hvilket kan føre til flere bumser og hudorme. Derudover, hvis du bruger tykke geler eller pomader med en overflod af olier / lipider, så prøv at anvende dem væk fra panden. Hvis du bemærker bumser på din pande og langs hårgrænsen, kan det være produkter som du putter i dit hår der er synderen.

6: Vask dit pudebetræk 

Snavs, bakterier, døde hudceller, og makeup samler sig ofte på et pudebetræk. For at forhindre nye udbrud i at udvikle sig fra den ene dag til den anden anbefaler vi, at du skifter dit pudebetræk ca. hver anden dag eller dagligt, især hvis du er en almindelig makeupbærer – den type pudebetræk, du bruger, betyder også noget. Selvom silke ofte anbefales til bekæmpelse af fine linjer, er et åndbart stof som bomuld bedre, når det kommer til at forhindre udbrud. Når du vasker dit pudebetræk, er det også bedst at undgå skyllemidler og parfumeret vaskemiddel. 

7: Rens din mobiltelefon 

Tænk over det, dit ansigt producerer olie og sved, som kommer på din telefon, når du er i gang med et opkald. Hvis du ikke renser det væk, vil du under dit næste opkald, skubbe det tilbage i huden, sammen med eventuelle bakterier, der er vokset. For at rengøre den skal du forsigtigt tørre ydersiden med en mikrofiberklud eller desinficeringsopløsning dagligt.

8: Slap af 

Har du nogensinde lagt mærke til, hvordan bumser har tendens til at dukke op før en stressende begivenhed som en eksamen, jobsamtale, eller præsentation? Stress skaber ravage på din hud. Breakouts kan blive forværret, når din krop er i en stresset tilstand, så prøv at slappe af og tag en pause.

9: Søvn

Selv hvis du behandler din acne, kan for lidt søvn sabotere dine bestræbelser på at klare udbrud. Mangel på søvn kan udløse at din binyre overproducere i løbet af dagen, og dette kan føre til overskydende olieproduktion. 

Det er OK at have acne! 

Det er vigtigt at vide, at du ikke er alene. Mange af os kæmper med acne og breakout-tilbøjelige hud, og det er OK. I dagens samfund, er det nemt at føle sig presset til at være ”perfekt”, men sandheden er, at vi alle har fejl. Det er det, der gør os til dem, vi er. Lad være med at dvæle ved det. Lad det ikke ødelægge din dag, din uge, og især ikke din måned. Du kan have acne og stadig ligne en snack. Du ligger langt mere mærke til det end nogen anden alligevel. Så hvad regel #1...? Vær sød ved dig selv. Fordi du, min ven, er smuk ☺. 

TLDR:

Produktkendskab: Find ud af, hvilken serie der passer til din hud, tålmodighed er nøglen

Fornyet glød: Let, ikke-comedogen makeup er et must, og husk at vaske din makeup af om aftenen.

Kost og hormoner: Spis fødevarer som er med til at hjælpe med at kontrollere hormonelle akne.

Hold fingrene fra dit ansigt: Dine hænder kan overføre bakterier som forsager akne, til dit ansigt.

Hold dit hår væk fra dit ansigt: Olie i dit hår kan forårsage udbrud.

Vask dit pudebetræk: Rene stoffer kan hjælpe med at holde din hud frisk.

Rens din mobiltelefon: Olie og sved overført til din telefon kan overføres tilbage til dit ansigt.

Slap af: Mindre stress, mindre udbrud.

Søvn: Få en masse søvn, til at hjælpe din hud med at producere mindre olie.

Relaterede artikler