Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Teenage acne er noget MØG! Her er råd til at fikse det!

At være teenager er ikke nemt, og især ikke når man skal begynde at tage sig tid til hudplejerutiner for at bekæmpe acne, Teenage acne er noget MØG! Her er råd til at fikse det og som med sikkerhed kan hjælpe dig med på vejen!

Som om dine teenage år ikke er stressende nok, så lad os da tilføje acne udbrud til situationen. Mange vil i løbet af disse år opleve, at bumser og acne udbrud begynder at dukke op natten over - ofte ud af ingenting og uden noget varsel. Vær ikke ked af det, det er helt normalt og det er primært forårsaget af de hormonelle ændringer, der følger med puberteten. Hormonerne signalerer til hudens talgkirtler, at de skal producere mere fedtstof, som igen kan føre til acne udbrud. Det er bestemt ikke sjovt! Dog kan du med den rette know-how og hudplejerutine være på vej til renere hud på ingen tid. Hvis du ønsker at få styr på din acne i dine teenageår, skal du huske følgnede: 

  • Vask dit ansigt med et renseprodukt
  • Brug ingredienser, der bekæmper acne udbrud
  • Hudorme har brug for lidt mere pleje
  • Opsøg en hudlæge (hvis det er nødvendigt)
  • VÆR TÅLMODIG

Vask to gange om dagen med et mildt renseprodukt

Det første skridt i enhver rutine er et passende renseprodukt til både morgen og aftenbrug. Et renseprodukt designet til at fjerne snavs, forurening, døde hudceller, og overskydende fedtstof uden at udtørre huden er et absolut must. Afrensning af huden er supervigtigt, for hvis huden ikke renses eller ikke rengøres nok, vil de produkter, vi anvender bagefter, ikke absorberes fuldt ud.

De rester af snavs og makeup, der er tilbage på huden vil også føre til tilstoppede porer, der forårsager udbrud. Forskning har vist, at vores hud er mere beskidt end nogensinde på grund af forurening, makeup og talg (FØJ!), så sørg for at du renser din hud grundigt både morgen og aften.  

Brug produkter med ingredienser som bekæmper akne

Ingredienser som salicylsyre eller benzoylperoxid er udviklet til specifikt at bekæmpe acne og kan findes i en række hudplejeprodukter som renseprodukter, scrubs, masker, spot behandlinger osv. Salicylsyre virker ved at åbne porerne i huden for at opløse ophobninger i porerne og reducere overskydende fedtstof. Benzoylperoxid virker ved at at udtørre udbrud, samt reducere de bakterier som forsager akne. Det kan tage lidt tid, men det handler om at finde ud af, hvilke produkter og ingredienser der fungerer bedst for dig. 

Hudorme er anderledes at komme til livs. Den bedste måde at bekæmpe hudorme er gennem grundig udrensning, toning, og anvendelse af ansigtsmaske, ved siden af din almindelige hudplejerutine. Klik her for at lære mere om hudorme og hvordan du kan slippe af med dem.

Ved voldsom acne, er det en god ide at booke en tid hos din hudlæge.

Ved vedvarende acne eller acne, der danner cyster, er det altid en god idé at søge råd hos en hudlæge. En hudlæge er en person, der har specialiseret sig i behandling af noget, der har med huden at gøre. De er din løsning til behandling af lidelser vedr. hud, negle og hår. De har ubegrænsede værktøjer til deres rådighed, som måske ikke findes i håndkøb. Disse kan omfatte recept på cremer/piller, kemiske peelinger, laserlys-terapi, osv. Sjovt faktum: Clear Start blev udviklet og testet af certificerede hudlæger, så du er i gode hænder.

Glem ikke at være tålmodig

Selv hvis et produkt lover resultater natten over, så lad være at tro på det. Din hud er et levende organ, som indånder en masse ilt og den har brug for tid til at hele, på samme måde som et sår. Acne behandlinger kan tage alt fra 4-8 uger før man kan se forbedringer. Husk at være tålmodig og hold dig til en fast rutine. Hvis du oplever at din hud begynder at have flere udbrud end normalt, skal du ikke flippe ud. Din hud kan være midt i en udrensning, som er almindeligt, når du starter en ny acne-bekæmpende hudplejerutine. Da en ny hudplejerutine hjælper din hud til at afstøde døde hudceller hurtigere end normalt kan der forekomme alle slags acne udbrud. Mist ikke modet! Dette er alt sammen en del af processen med at få en ren og sund hud.

Relaterede artikler