Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Trin-for-trin guide til din hudplejerutine

Lær de fire mest basale trin til en god hudplejerutine med denne Trin-for-trin guide til din hudplejerutine – det er nemmere, end du tror!

En ordentlig hudplejerutine er uundværlig, hvis du gerne vil passe bedst muligt på den hud og undgå uforudsete udbrud af urenheder. En dybdegående hudplejerutine er heldigvis let at krydse af to-do listen hver dag. Du behøver nemlig ikke at følge mere end fire trin morgen og aften.

Og selvom det måske kan virke uoverskueligt at udvælge de rigtige produkter til din hud, og din hudplejerutine, er det egentlig ret nemt. Start med at identificere de største bekymringer ved din hud, og tag udgangspunkt i dét. Vi viser dig nogle eksempler i denne tringuide.

Step 1: Afrens

Det første step i din hudplejerutine bør altid være at rense den – uanset hvad din hudtype eller hudtilstand er. Hvorfor? Det er der flere grunde til.

Om morgenen er det vigtigt at rense din hud for at fjerne de døde hudceller og skidt, der måtte været kommet om natten. På den måde får du renset snavset ud af porerne, så de ikke stopper til og bliver til bumser eller acne udbrud. Om aftenen er det selvfølgelig vigtigt at rense eventuel makeup af, men også alt fra støv til bilos. I løbet af en dag kan huden nå at blive ret beskidt. Hvis du ikke renser dit ansigt om aftenen, kan dine porer nemt stoppe til og være grobund for bakterier. Nej tak!

For de fleste hudtyper er breakout clearing foaming wash et godt sted at starte. En af hovedingredienserne er salicylsyre, som virkelig er god til at rense døde hudceller og olierester ud af porerne. Endnu en fordel er, at den består af forskellige botaniske ingredienser. Tea tree olie og lavendelolie er med til at dulme irritation og berolige huden hurtigt. Det kræver bare en mængde på størrelse med en ært i håndfladen – og så en smule vand til at skumme produktet op med. Med lette cirkelbevægelser skal den bare masseres rundt på din hud (i minimum 45 sekunder), indtil du har renset hele ansigtet og eventuelt halsen.

Step 2: Eksfoliér

Et skridt videre i hudplejerutinen. Nu når du har fået fjernet de døde hudceller, er det tid til at eksfoliere din hud. Det her trin skal du kun ordne en til to gange om ugen. Det hjælper dig med at komme mere i dybden og holde porerne virkelig rene. Det er så vigtigt, fordi små mængder af snavs i huden kan lagre sig, og det er en af de største årsager til, at vi får bumser.

Et produkt, der indeholder AHA og BHA, er optimalt til dette trin. AHA betyder alpha hydroxy acid (syre) og er virkelig god til at nedbryde de bånd, der holder de døde hudceller sammen. BHA (beta hydroxy acid) er en ingrediens, som kan komme mere i dybden. Den fedtopløselige syre kan for alvor rense snavs og skidt ud dybt i porerne. Det skidt, som ellers var blevet til sorte, tilstoppede porer og hudorme (ellers tak!). Både AHA og BHA bliver betegnet som kemiske eksfolianter og er enormt effektive for både at holde huden glat og ren.

Breakout Clearing Liquid Peel kombinerer fordelene ved AHA og BHA, så du får et produkt, der er kraftfuldt nok til at udglatte hudoverfladen, men samtidig er mildt nok til alle hudtyper.

 

Step 3: Behandl dit største hudproblem

Step 3: Behandl dit største hudproblem

Der findes rigtig mange hudtyper og irriterende bekymringer som hudorme, bumser og fedtet/skinnende hud. Selv hvis du døjer med flere af tingene, er det vigtigt at udvælge ét problem, som dine produkter skal afhjælpe. Fokusér på din største bekymring i forhold til din hud, for produkterne hjælper stadig med at forbedre din huds sundhed generelt.

Er hudorme det, der plager dig mest, er Blackhead Clearing Fizz Mask noget for dig. Den brusende formular består af blandt andet svovl og kaolinler. Begge ingredienser er nogle af de bedste til at fjerne overskydende fedtstof og urenheder fra din hud. Og vær klar på at blive afhængig af den brusende fornemmelse, den giver i de små fem minutter, den tager om at virke! Æbleekstrakten i masken tilfører desuden fugt, så huden ikke tørrer ud.

Hvis det generelt er bumser, du døjer mest med, går du ikke galt i byen med vores Breakout Clearing Booster. Du kan påføre den som en spot behandling, så den hjælper med at eliminere bumserne enkeltvis. Det bedste er endda, at den kan bruges på både de eksisterende udbrud og dem, der lurer under huden. Det er især salicylsyren, som hjælper med at bekæmpe bumserne og rense tilstoppede porer. Fordi den indeholder niacinamid (et B3-vitamin), tangekstrakt og hyaluronsyre, hjælper den også med at holde på fugten og opbygge hudens forsvar. Det er da win-win! Du skal bare duppe et tyndt lag produkt på områderne, du har brug for at behandle, og så er du good to go. Den tørrer endda ind til at være gennemsigtig på blot 15 minutter, så du behøver ikke bekymre dig om hvide pletter!

Bruger du receptpligtig acne-medicin? I så fald er Micro-Pore Mist god til dig, da den ikke indeholder salicylsyre. Det er en toner, som er mild nok til at påføre igen i løbet af dagen for at friske huden op. Den minimerer synligheden af porerne og kan også hjælpe med at reducere synligheden af mærker efter udbrud. 

Step 4: Fugtcreme

Efter at have klaret alle de andre trin (godt gået!) og renset, eksfolieret og behandlet din hud, er der blot én ting tilbage på programmet: fugtcreme. Og ja – alle hudtyper, også kombineret og olieret hud, nyder godt af en ordentlig fugtcreme.

I løbet af dagen er det et must at genfugte huden efter afrensning, og beskytte den mod solens farlige stråler. Hvis du har tendens til rødmen og irritation, kan Cooling Aqua Jelly være rigtig god til dig. Den har en afkølende effekt, samtidig med den fugter huden uden at fedte. 

Nok er solen stråler usynlige, men UVA- og UVB-stråler er snedige, og der skal ikke meget til, før de ødelægger eller endda brænder din hud. Husk derfor at beskytte den med en solcreme hver dag – det er synd at sende den ud i dagslyset uden. Clearing Defense SPF 30 kommer til at blive din bedste ven her! Påfør den, når din fugtighedscreme er trængt ind i huden, eller brug den som fugtcreme alene. Den indeholder naturlig tapioka, som reducerer skinnende hud.

Om natten gavner solcreme selvfølgelig ikke, så gå med en nærende creme som Skin Soothing Hydrating Lotion. Den foreslår vi af helt simple grunde: Den føles let og beroliger huden; især om natten, mens du sover. Hyaluronsyren gør huden ekstra fugtig og flot at se på, og frugter som appelsin, grapefrugt og ingefær er gode til at fjerne rødme og berolige huden.

Nøglen til det hele: Giv ikke op!

Nu har du fået fire simple trin til din hudplejerutine. En af de vigtigste ting, du skal tage med dig herfra, er at være konsekvent med den! Hvis du følger trinene hver dag, er du godt på vej mod at få en sund hud. Og husk på, at vi alle har forskellige problemer med huden. Gå på opdagelse i vores Clear Start produkter for at finde dem, der passer bedst til dig.

Relaterede artikler