Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

6 ting, som ingen fortæller dig om tørhud eller dehydreret hud

Alle har brug for konstant tilførsel af fugt til huden – selvom den ikke føles tør. Dehydreret hud kan føre til rødmen, irritation og en beskadiget barriere. Det er lige meget, hvilken hudtype du har: Alle har en hud, der er sårbar over for dehydrering. Det betyder, at alle hudtyper har brug for ekstra fugt hver dag – selvom den ikke føles tør. Her er vores favorittips til at holde dehydreret hud på afstand her er 6 ting som ingen fortæller dig om tørhud eller dehydreret hud

1. Årstiderne skifter – det bør din rutine også gøre

Irriterende stoffer i miljøet, hurtigt skiftende klima, travl livsstil og mange andre faktorer tømmer huden for vigtig fugt som gør at du får tørhud. Kort sagt: Det miljø, du færdes i, påvirker din hud. Hudpleje er ikke bare hudpleje – så når vi taler om din rutine, skal du være ekstra opmærksom på din huds behov. Det, din hud har brug for, afhænger af vejret og af, hvorvidt du befinder dig i en stor eller en lille by. Se efter vigtige ændringer i huden, og tilpas din rutine til årstiderne. Så kan du nemmere undgå tørhud

2. Husk din SPF

Solen kan være varm og tiltrængt; men det er UV-strålerne ikke! Solskader medfører ikke kun forbrænding eller irritation, de dehydrerer også huden (selv før de brænder). Bevar hudens sunde udseende, og hold den fugtet med SPF-beskyttelse. Bland din fugtcreme med SPF, og påfør igen efter behov, mens du opholder dig i solen. Påfør SPF, selvom du er indendørs – UV-stråler kan trænge gennem vinduer!

3. Vær opmærksom på, at fugten fordamper

Mange fugtsera synes at forsvinde ud i den blå luft allerede i det øjeblik, hvor de påføres. For at sikre en effektiv styring af fugtningen og bevare en optimal fugtbalance ønsker vi at reducere den mængde af fugt, der fordamper. For at opnå det har vi brug for hudplejeprodukter, som fremmer hudens fugtcyklus – minimerer TEWL, samtidig med at de genopbygger hudens fugt, både topisk og indefra. Transepidermalt fugttab (TEWL) er fordampning af fugt fra hudens overflade som oftest er skyld i tørhud. Huden kan miste op til en halv liter væske på grund af TEWL hver dag!

4. Dehydreret hud er som at sætte en lavine i gang

Hvis du glemmer at fugte huden, kan det være som at sætte en lavine i gang – når huden er dehydreret, bliver din barriere beskadiget, hvilket kan føre til rødmen og irritation. Dette kan skyldes, at man ikke drikker nok vand, glemmer at bruge et fugtsera, en fugtcreme, eller hvis man ikke er god til at bruge SPF. Det kan være overvældende at skulle overholde alle disse trin, men prøv: Selv en lille indsats for at bekæmpe dehydreret hud er bedre end ingenting!

5. Bevar fugten

Hvis du fugter huden hver dag, bidrager det til at holde huden bedre fugtet i det lange løb, fordi det hjælper med at bevare en sund barriere. Når huden er optimalt hydreret, ser den blød og næret ud. Vi tænker typisk på fugtning af huden som noget, der kommer fra topisk påførte produkter – men fødevarer og vandet, vi drikker i løbet af dagen, har også en stor påvirkning på hudens fugt.

6. Ingredienserne er vigtige

Hvis du spilder tid og penge på de forkerte ingredienser, er din hud måske fortsat dehydreret. Få din rutine til at fungere for dig og din hud, og lær, hvilke ingredienser der er bedst til at fugte huden.

Her er nogle af vores favoritingredienser (og deres fordele) til den ultimative fugtning:

• Hyaluronsyre trænger gennem hudens overflade og giver en dyb fugtning og mere smidig, strålende hud over tid.

• En fugtmatrix med algeekstrakt giver hurtig og langvarig fugtning.

• Polyglutaminsyre fra fermenteret soja genopbygger hudens fugtreserver indefra.

• Plantebaserede sukkertyper og en blanding af aminosyrer, som ligner dem, der findes naturligt på hudens overflade, hjælper med at forhindre fremtidig fordampning af fugten.

• Lactobacillus-ferment og avena-ekstrakt hjælper med at balancere hudens mikrobiom.

BONUS INFO: Fugtcreme alene er ikke nok

Føler du sommetider, selv efter du har påført din fugtcreme, at din hud stadig er dehydreret? Du er ikke den eneste! Prøv at bruge et serum. Fugtsera udvikles, så de leverer optimal fugt ind i huden – men medmindre fugten er "forseglet" med en fugtcreme, kan de fordampe ud i atmosfæren. Fugtcremers forholdsmæssige tungere tekstur ligger øverst på huden og danner en barriere, der holder fugten inde.

Relaterede artikler