Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Har jeg tørhud eller dehydreret hud?

Tørhud og dehydreret hud kan føles ens, men årsagerne er forskellige: dehydreret hud mangler fugt, mens tør hud mangler lipider Der er stor forskel på tørhud og dehydreret hud, men de har begge tendens til at føles på samme måde – bare tørt. Find ud af, hvilke karakteristika der er ved begge tilstande, så du kan bestemme, hvilken en du har! Når din hud føles tør, antager man naturligt, at den er tør. Men den kan bare være dehydreret og mangle vand. Hvad betyder det? Det forklarer vi.

Hvad er forskellen på tør og dehydreret hud?

Tør hud er en hudtype, mens dehydreret hud er en hudtilstand. Din hudtype er den, som du er født med, f.eks. fedtet eller tør hud. Derimod er din hudtilstand det, der sker med din hud, som f.eks. dehydrering, acne og irritation. Hudtilstande kan opstå hos alle, midlertidigt eller i længere tid, og i nogle tilfælde kan en hudtilstand blive ved med at være der.

Hvad er tør hud?

Hvis du har tør hud, betyder det, at du mangler talg. Du blev født sådan, og du er også tør alle andre steder på kroppen, heriblandt på hænder, hovedbund, ben osv. Når du påfører fugtcremer og lotioner, trænger de sandsynligvis hurtigt ind i huden. Du oplever muligvis også regelmæssigt problemer som afskalning, revner, følsomhed eller eksem.

Hvad er dehydreret hud?

Hvis du har dehydreret hud, mangler din hud vand. Dette kan skyldes en masse faktorer som f.eks. makeup, kost, ukorrekt brug af produkter, vejret osv. Men nu bliver det tricky: Når huden er dehydreret, danner den mere talg for at kompensere for den manglende fugt.

Dette kan medføre udbrud, irritation og tørre pletter. Huden kan føles fedtet og tør på samme tid.

Sådan behandles tør og dehydreret hud

Hvis det lyder, som du har en tør hudtype, skal du hver dag bruge en hudplejerutine til tør hud, som indeholder olie- eller cremebaserede produkter. Du skal måske også have en håndbehandling til tør hud med dig hele tiden.

Hvis du mener, at din hud er dehydreret, skal du forsøge at finde ud af, hvad der dehydrerer den og ændre det. Det kan være din livsstil eller dine omgivelser. Brug produkter fyldt med vand som f.eks. Circular Hydration Serum og Skin Hydrating Masque, som indeholder hydrofil (vandelskende) hyaluronsyre, der hjælper med at afbalancere din hud efter behov. Brug et produkt, der behandler tegnene på dehydrering, endda før du selv bemærker dem, som f.eks. Smart Response Serum. Dette serum er et fantastisk valg til hud, der konstant ændrer sig, eftersom dets SmartResponse-teknologi kommer ind i selv de mindste revner i fugtbarrieren og reagerer der, hvor det registrerer dehydrering. Og hav en vandbaseret, fugtgivende toner klar, så du kan fugte din hud i løbet af dagen.

Pro Tip: Det er fuldt ud muligt, at din hud kan være tør og dehydreret på samme tid. Hvis dette er tilfældet, skal du holde dig til en hudplejerutine, der indeholder olie og vand. Hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter, kan du chatte med en af vores kosmetologer!

Hydrerer det huden, når man drikker vand?

Når vi taler om vand, er det nyttigt at vide, at huden er det sidste organ, der modtager de næringsstoffer, som vi indtager, hvilket betyder, at det er det organ, der sidst får det vand, du drikker. Det er ikke nok at drikke vand, huden har også brug for topiske produkter, så den kan føle sig ordentligt hydreret.

Relaterede artikler