Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Hvad forårsager tør hud?

Tør hud er mere end blot dehydrering. Her er alt du bør vide!
  • Personer med tør hud mangler naturligt en stærk lipidbarriere. De har ikke nok lipider til at bevare en optimal hudsundhed.
  • Når du kender årsagerne til tør hud giver det dig mulighed for at behandle og forebygge.

Hvis du har tør hud, søger du højst sandsynlig efter ultra-fugtgivende produkter, der kan give dig hurtig lindring. Men ved du godt at din hud har brug for mere end blot fugt?

Den seneste videnskabelige viden fortæller, at sund hud starter med den rigtige balance af en stærk lipidbarriere, fugt og et optimalt mikrobiom (mikrobielt miljø). Hvis nogle af disse faktorer er ude af balance, vil huden se irriteret ud og føles på samme måde. Personer med tør (alipoid) hud mangler naturligt en stærk lipidbarriere. De har ikke nok lipider til at bevare en optimal hudsundhed.

Lad os se nærmere på lipid barrieren - og hvordan du kan styrke din for en sund, fugtet hud.

Hvad er lipid barrieren?

Lipider svarer til "mørtlen" mellem "murstenene". Lipid barrieren findes i din yderste hudlag og er det første forsvar over for interne og eksterne faktorer, der kan påvirke hudens tørhed. En stærk barriere hjælper til at undgå for stort fugttab og til at holde eksterne former for angreb ude, som f.eks. UV-stråler, varme- og kuldechok, bakterier, svampe, vira, irriterende stoffer og allergener.

Hvad sker der når barrieren beskadiges?

Når hudens lipidbarriere irriteres, bliver fugttabet større. Det betyder, at hudens naturlige fugtniveau er ude af balance, hvilket medfører dehydrering og utilstrækkelig afstødning og dermed afskalning, tør overflade, tør hud og fine tørhedslinjer. Når huden er både tør og dehydreret, er den mere sensibel og mere tilbøjelig til at blive påvirket af miljømæssige faktorer og tegn på for tidlig ældning.

Hvad forårsager ellers en svækket barriere?

Hvis du har tør hud, mangler din hud naturligvis en stærk lipid barriere - men der er andre medvirkende faktorer, der også kan påvirke barrieren. Hvis du er opmærksom på dem er du bedre hjulpet til at kunne holde din tørre hud i skak.

  1. Ældning har over tid har en tydelig indvirkning på lipiderne.
  2. Sæsonbetingede ændringer som lave temperaturer og lav luftfugtighed har også vist sig at påvirke barrieren, hvilket medfører et generelt fald i lipiderog en øget følsomhed.
  3. Afrensning, overdreven eksfoliering og visse hudplejeingredienser kan også påvirke barrierelipiderne og medføre udtørring. S.D. Alkohol, acetone, skrappe tensider, AHA, BHA og retinoider kan fjerne lipiderne og få huden til at føles stram.
  4. Kosten kan påvirke huden indefra. Hvis man nedsætter sit fedtindtag, f.eks. for at tabe sig, kan huden vise tegn på lipidmangel i form af dehydrering, afskalning og kløen.
  5. Stress, UV-eksponering og en række sygdomme kan medvirke til udtørring af lipider over tid.

Hvad har tør hud behov for?

På trods af alle de komplekse faktorer, der kan påvirke tør hud og genopbygningen af lipid barrieren, er løsningen relativt enkel: fokuser din hudpleje omkring produkter, der nærer din lipid barriere. Se efter produkter, der er rige på planteolier og indeholder ingredienser som ceramider, fedtsyrer (f.eks. Palmitinsyre, Stearinsyre, Myristinsyre) og steroler.

Det er nødvendigt at genopbygge, nære og beskytte lipiderne for at genoprette og beskytte tør hud mod at blive endnu mere tør. Med dette i baghovedet har vi forbedret virkningen af Intensive Moisture Balance – vores ultimative fugtcreme til tør hud – samtidig med at produktet stadig indeholder ingredienser fra det originale produkt, som kunderne sætter pris på. Dette ultranærende produkt indeholder et avanceret
BioReplenish Complex™ med en afprøvet kombination af vigtige barrierelipider, der hjælper til at forbedre hudens naturlige elasticitet og støtter en reparation af barrieren.

Vi har også udviklet den Intensive Moisture Cleanser, som indeholder et lipid-beriget system af tensider, der gør den dobbelt så effektiv til at fjerne holdbar makeup*, samtidig med at den tilfører næring til huden. Disse innovative produkter kan sammen gøre en kolossal forskel for kunder med tør hud, da de kan hjælpe til at bryde den endeløse cirkel af mangel på lipider og fugt, idet de proaktivt bevarer en sund hudbarriere.

 

*sammenlignet med Essential Cleansing Solution.

Relaterede artikler