Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Hvordan behandler jeg voksen acne?

Lær hvordan du opnår sund hud uden acne og forebyg samtidig for tidlig ældning af huden. Vi giver dig gode råd, hvis du nu sidder med spørgsmålet "hvordan behandler jeg voksen acne?"
DET VIGTIGSTE DU BØR VIDE:

DET VIGTIGSTE DU BØR VIDE:

  • Din hud opfører sig anderledes efterhånden som du bliver ældre, så du skal tilpasse måden hvorpå du behandler den.
  • Regelmæssig eksfoliering (men ikke for meget), fugt og effektive hudplejeprodukter - kombineret med en sund livsstil - kan hjælpe med at komme din acne til livs, give dig mere glat hud og en mere klar og ensartet hudtone.

Bruger du stadig de samme acneprodukter, som da du var teenager? De fungerer sandsynligvis ikke, som de plejede. Det skyldes, at din hud opfører sig anderledes, når du er voksen, så du skal behandle den anderledes for at få de gode resultater.

I modsætning til teenagere er voksne typisk også bekymrede over følsomhed, dehydrering og pigmentpletter, som er almindelige blandt voksne. Fordi celleomsætningen aftager med alderen, kan voksnes hud tage længere tid om at hele end en teenagers hud - hvilket betyder post-acne mærker og rødme kan vare længere, hvilket forårsager ​​for tidlig ældning af huden.

For at reducerer og helt fjerne acne hos voksne, skal du først fokusere på at reducere kronisk stress. Stress er en top acne-trigger, fordi den kan stimulere overskydende talgproduktion, hormonelle udsving og forringe hudens evne til at hele efter udbrud og skader på huden.

For det andet skal du opretholde en regelmæssig hudplejerutine, der er rettet mod de vigtigste medvirkende faktorer til acne: overaktive talgkirtler (overskydende fedtstof), celleproliferation (overskydende døde hudceller), vækst af acne-fremkaldende bakterier, kronisk inflammation og post-inflammatorisk hyperpigmentering. (Den sidste er, hvad der forårsager de stædige post-acne-mærker.)

Se efter multifunktionelle produkter, der indeholder ingredienser som salicylsyre, der hjælper med at fjerne de døde hudceller; bentonit eller kaolinler, som hjælper med at reducere overskydende talg (fedtstof); thymol og terpineol, som hjælper med at reducere talg og udbrudsfremkaldende bakterier; niacinamid og hexylresorcinol, som hjælper med at reducere post-inflammatorisk hyperpigmentering; og beroligende botaniske ingredienser som tea tree olie og lakrids.

Har du post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) eller er det bare et ar?

Det er let at forveksle post-inflammatorisk hyperpigmentering med et ar, men de er meget forskellige. Tænk på PIH som hudtone-relateret og et ar som tekstur-relateret. PIH efterlader et mærke, der spænder fra pink til næsten sort. Et ar skaber et hævet eller sænket område på huden, som følge af tab eller overvækst af væv. De fleste PIH kan reduceres over tid med eksfolierende produkter eller ingredienser som hexylresorcinol og niacinamid. Ar kan ikke reduceres eller fjernes tilstrækkeligt gennem hudpleje alene.

Sørg for at have gode hudplejevaner. Mens teen-acne og voksen acne er forskellige, kan begge reduceres af følgende vaner, som hjælper med at fremme sund og klar hud:

  1. Rengør make-up børster regelmæssigt, vask pudebetræk ugentligt og desinficer mobiltelefoner dagligt for at hjælpe med at reducere udbrudsfremkaldende bakterier.
  2. Undgå ingredienser som lanolin, isopropyl myristat (almindelig i pudder), mineralsk olie (som kan få de døde hudceller til at klistre fast på huden) og duft (et almindeligt irriterende indholdstof).
  3. Pas på ikke at vaske dit ansigt med varmt vand, overeksfoliere eller behandle huden for aggressivt. Sådanne vaner kan udtørre huden og udløse betændelse, som kan føre til rynker.
  4. Hold huden fugtet for at bekæmpe dehydrering, som ikke kun gør fine linjer mere tydelige, men også stimulerer overskydende talgproduktion i huden.
  5. Undgå poretilstopning, overbelastningsfremkaldende vaner som at træne med make-up på og ikke at rense huden grundigt bagefter.
  6. Udøv en sund livsstil, når det er muligt. Det betyder at få mere søvn, spise en afbalanceret kost, drikke mere vand, begrænse koffeinforbruget og ikke ryge. Vi anbefaler at du supplerer med et hudplejende kosttilskud som Skin Clear Biome fra Advanced Nutrition Programme, der arbejder på at give dig en sundere og mere ren hud indefra. Gør dette, og du er på vej til at opnå sundere og renere hud på ingen tid!

Se resultatet her efter 3 uger med Retinol Clearing Oil. Se billedet øverst for sammenligning.

Active Clearing er Dermalogicas løsning til hud med udbrud og relaterede tegn på for tidlig ældning af huden. For at finde ud af, hvilke produkter i denne serie, der er ideelle til din hud, bør du besøge en professionel kosmetolog fra Dermalogica for en Face Mapping®-hudanalyse og tilpasset hudplejeplan.

Kosttilskud kan hjælpe med at give renere hud indefra

De fleste, der oplever acne på egen hud vil gerne hurtigst muligt over på den anden side af problemet, da der ofte er store, både fysiske som psykiske, gener forbundet med at have akne. Vi anbefaler derfor at du ud over rensende, ophelende hudplejeprodukter anvender daglige kosttilskud til at rense huden indefra. Vi står inde for de avancerede, prisvindende og gennemtestede kosttilskud fra Advanced Nutrition Programme - der udvikler kosttilskud netop til huden. Blandt andet har Skin Clear Biome vist sig at være utroligt effektiv til at understøtte en renere og mere ensartet hud indefra, således at du hutigere kan blive fri for ømme buler og udbrud. Du finder det banebrydende kosttilskud + en række andre eminente kosttilskud til netop problemhud her.

Relaterede artikler