Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Sart eller sensibel hud

Det kan umiddelbart være svært at skelne mellem sensibel hud og sart hud, da de har samme symptomer. Find ud af det her...

Hvad er sensibel hud? 

Hvad er forskellen på "sart" og "sensibel" hud?
Det kan umiddelbart være svært at skelne mellem sensibel hud og sart hud, da de har samme symptomer.
Sart hud er genetisk betinget og findes typisk hos mennesker med nordeuropæisk oprindelse. Det kan skyldes, at kroppen har et højere niveau af histamin og et lavere mængde af pigment og en tyndere hud, som ikke giver optimal beskyttelse mod potentielle irritationsfremkaldende ingredienser.

Sensibel hud kan ramme alle uanset alder, hudtilstand og race, hvis de er blevet udsat for miljøpåvirkninger, kemikalier eller irritationsfremkaldende ingredienser. Har du miljøsvækket hud, bør du supplere din daglige hudpleje med Dermalogica produkter, som beroliger irritation.

Kan min hupleje eller makeup gøre min hud mere sart?
Alle mennesker, men specielt mennesker med miljøsvækket hud, bør undgå følgende, almindeligt anvendte ingredienser, da de kan være med til at skabe irritation i huden: Kunstige farve- og parfumestoffer, lanolin, S.D. alkohol og mineralske olier. Mange hudplejeproducenter anvender disse ingredienser, da de er billige. Dermalogica bruger kun ingredienser, som er gavnlige for huden og kan bidrage til at skabe det bedste hudplejesystem på markedet.

Hvordan bør jeg pleje min hud, når den føles sart og irriteret?
Din kosmetolog kan anbefale en special behandling til at berolige og lindre din sarte og irriterede hud. I din daglige pleje anbefaler vi, at du bruger Dermalogicas Redness Relief Essence, som fugter og genopbygger sart hud. Påfør derefter Dermalogicas Barrier Repair for at forsegle de plejende stoffer samt beskytte mod yderligere påvirkninger.

Når din hud er sart, kan du pleje din hud med Dermalogicas produkter specielt udviklet til at reducere inflammation, reparere skader i huden og modvirke fremtidige angreb. Din kosmetolog kan hjælpe dig med at vælge mellem UltraCalming Cleanser, Redness Relief Essence og Barrier Repair. For at bekæmpe den nedbrydende effekt fra ozonforurening og styrke hudens naturlige forsvar, indeholder hvert produkt et Anti-Ozonate kompleks samt det nyeste indenfor lindrende planteekstrakter til enestående opheling af inflammation.

Er min sarte hud skyld i de ødelagte kapillærer?
Såkaldte "ødelagte kapillærer" skyldes solskader og en genetisk prædisposition overfor disse trådlignende årer. Selvom lægen kan fjerne disse med en relativ simpel behandling, er det meget vigtigt altid at bruge en sunblock med minimum SPF15 som Invisible Physical Defense SPF30 for at forhindre nye solskader i huden.

Jeg synes, at min hud pludselig er blevet mere sensibel. Hvorfor?
Miljøpåvirkninger, alder og livsstil kan alt sammen være med til at øge hudens sensibilitet. Kold vind og lave temperaturer, sol, forurening og kemikalier i rengøringsmidler og vaskepulver kan irritere og udtørre huden. Det betyder, at huden mister sine fedtstoffer og fugten mellem cellerne, som holder hudens beskyttende lag intakt. Uden disse dette beskyttende lag, er huden ikke beskyttet mod bakterier og irritationsfremkaldende stoffer - eller mod fordampning af fugtindholdet indefra. Tør hud er forstadie til sensibel hud.

Med alderen bliver talgkirtlerne mere sløve, så hudens naturlige fugtindhold efterhånden mindskes. Blodgennemstrømningen mindskes også med alderen, hvilket betyder mindre olie i huden.
Fedtfattig kost kan betyde,at vores krop ikke får de hudvenlige essentielle fedtsyrer, der hjælper med at beskytte mod vandtab fra cellerne. Disse fedtsyrer kan tilmed forhindre tørhed (Husk: Tørhed er forstadie til sensibel hud).
For ivrig eller kraftig afrensning, eksfoliering eller barbering uden et beskyttende hudplejeprodukt kan også svække hudens barriere og medføre sensibilitet.

Hvis du for nyligt har skiftet hudpleje- eller makeupprodukter skal du være opmærksom på, at de kan indeholde kunstige duft- og farvestoffer, som kan irritere og øge sensibilitet i huden. Tal med en professionel kosmetolog for at finde ud af, om dine nuværende makeupprodukter forårsager din sensiblitet.

Er det okay at eksfoliere sart/sensibel hud?
Det er kun din professionelle kosmetolog, der på baggrund af en komplet Face Mapping® hudanalyse kan afgøre, om eksfoliering er det rigtige til din hudtilstand. Mild eksfoliering vil dog sandsynligvis gavne din huds sundhed.

Hvad er rosacea?
Rosacea er røde pletter eller små og/eller tykke buler i huden.
Det menes, at rosacea skyldes en underliggende genetisk tilstand, der omfatter overaktive blodkar, men i den medicinske verden kender man stadig ikke med sikkerhed årsagen.

Rosacea viser sig først i huden som rødlige områder, der kommer og går, når huden udsættes for stimuli. Med tiden kan det imidlertid forværres til en permanent rød tilstand eventuelt med bumser og urenheder.
En læge eller en professionel kosmetolog kan fortælle dig om du har rosacea eller om du lider af sart/sensibel hud.

Du kan dog selv gøre noget for at kontrollere blussende hud:

Hold øje med hvilke stimuli der får din hud til at blusse (ekstremt vejr, stress, anstrengende/hård motion, alkohol og visse fødevarer)

Undgå produkter med kunstige farve- og parfumestoffer

Brug altid solbeskyttelse på huden, når du opholder dig i dagslys

Begræns din indtagelse af alkohol

Undgå at afrense eller skrubbe huden kraftigt eller aggressivt

Ønsker du at vide mere om miljøsvækket hud, kan du spørge din kosmetolog.