Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Fakta om acne

Hvorfor man urenheder og bumser? Kan tandpasta klare en bums? Hjælper sol og solarium? Ja, der er mange spørgsmål og myter. Men hvad virker?

Hvorfor får jeg urenheder og bumser?
Urenheder og bumser opstår af flere grunde. Stress, talg, hudceller, bakterier, hormonelle svingninger og dine gener er alle faktorer, der kan medvirke til urenheder og bumser.
Sammen med din professionelle kosmetolog kan du arbejde på at kontrollere de faktorer, der medvirker til bumser og urenheder. Gennem en Face Mapping® hudanalyse, professionel behandling og vejledning kan din professionelle kosmetolog hjælpe dig med at regulere talgproduktionen, øge afstødningen af hudceller for at forhindre tilstopning af dine porer, dræbe acnebakterier. reducere stress og lindre inflammation (betændelse) forbundet med urenheder.

Kan tandpaste virkelig udtørre mine urenheder og bumser
Nej nærmest modsat.
Nye undersøgelser viser fatisk, at tandpasta kan stimulere urenheder og bumser på hagen og omkring munden. Ifølge lægen kan tandpasta med kraftig smag og med et højt indhold af fluor fremkalde urenheder og bumser.

Jeg har fedtet hud - hvorfor skal jeg bruge fugtcreme?
Fugtcremer er vigtige i ethvert hudplejeprogram uanset hudtilstand.

Fedtet hud kan være dehydreret og have behov for fugt fra en fugtcreme. Dehydrering skyldes mangel på fugt i huden og ikke mangel på fedtstof. Talgkirtlernes aktivitet kan stadig være normal i en dehydreret hud, og ofte kan dehydrering i en fedtet hud endda medføre en øget produktion af talg. Når du holder din hud fugtet med en oliefri fugtcreme, kan du nemmere kontrollere overaktive talgkirtler.

Jeg har en bums og vil have den til at forsvinde NU - hvad kan jeg gøre?
Bumser og urenheder har det med at dukke op på de mest ubelejlige tidspunkter.

Hvis du har mulighed for det, så lav hurtigst muligt en aftale med din kosmetolog, der kan undersøge, om dine urenheder er hudorme, som kan udrenses ved hjælp af en kort behandling. Har du andre typer urenheder, kan din kosmetolog behandle dem med forskellige behandlingsapparater.

Har du ikke mulighed for at få en aftale med din kosmetolog, kan du behandle urenheden med et topisk produkt som Age Bright Spot Fader, der indeholder salicylsyre, som reducerer udbrud og renser huden.

Hvad er forskellen på en lukket og en åben comedon (hudorm)?
Åbne og lukkede comedoner anses for at være ikke-betændte læsioner i huden, når man taler om de forskellige stadier af urenheder.

En åben comedon (hudorm)er en tilstoppet pore, der indeholder talg og døde hudceller. Hudorme er ikke tegn på, at din hud er beskidt eller uafrenset. Hudorme er tilstoppede porer, der har en åbning ved hudens overflade og dermed udsættes for luft. Det medfører en iltning, der får dem til at skifte farve (ligesom et æble der bliver brunt, når det er bidt af eller skåret i).

En lukket comedon har ingen eller megen lidt kontakt med luft. Det betyder, at talg og døde hudceller nede i poren ikke bliver iltet og skifter farve men forbliver hvid.

Hjælper sol og solarium med at rense min fedtede hud og fjerne bumser?
Nej, nej og atter nej - sol og solarium er aldrig godt for huden!

Når du tager sol med det formål at fjerne urenheder og bumser, kan du forværre urenhederne og øge din risiko for permanent ardannelse og hyperpigmentering (brune pletter).Urenheder og bumser forsvinder måske for en kort stund, men der dannes flere celler i din hud, når den udsættes for UVA-lys, hvilket er med til at tilstoppe porerne yderligere.

Vil du vide mere om fedtet hud og acne, kan du spørge din kosmetolog.