Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Sådan bekæmper du hudorme

Lær hvordan du renser og forebygger hudorme uden at skade eller irritere din hud.

OVERBLIK

Eksfolier, anvend en rensende maske og fjern bakterier fra huden for at hjælpe med at fjerne og forhindre hudorme.

Masker og fugtcremer hjælper med at blødgøre hudorme for at lette udrensningen, men den mest effektive måde at fjerne hudorme på er at få dem udrenset af en professionel kosmetolog.

Når det kommer til at fjerne hudorme, er forebyggelse nøglen. Hudorme er åbne comedoner, der bliver sorte. Ikke på grund af skidt, men fordi talg, døde hudceller og bakterier inde i folliklen blandes og oxiderer som et æble, der er skåret over. Det betyder, at folliklen er åben og tilføres ilt.

5 måder at forhindre hudorme på
Ubehandlede hudorme kan udvikle sig til udbrud og acne, så det er vigtigt at holde porerne rene med disse tips:

1. Eksfolier
Efter dobbeltafrensning kan du fjerne overflødige døde hudceller med et pulvereksfoliering, en scrub eller en eksfoliering som ikke skal vaskes af. Hold øje med produkter, der indeholder ingredienser som salicylsyre.

2. Anvend en rensende maske
En eller to gange om ugen bør du anvende en maske, der er udviklet til at blødgøre og udrense hudorme. Kig efter ingredienser som kaolin-ler eller aktivt binchotan-trækul, som kan hjælpe med at tiltrække overskydende talg og urenheder. En ingrediens som svovl kan også hjælpe med at fjerne døde hudceller.

3. Kontroller bakterier
Påfør en antibakteriel booster eller serum dagligt for at hjælpe med at dræbe de bakterier som forårsager udbrud. Kig efter ingredienser som salicylsyre og thymol med terpineol.

4. Fugt
Brug en fugtcreme hver dag, selvom du har fedtet hud. Når din huds fugtniveauer er i ubalance, producerer din hud overskydende talg for at kompensere. En fugtcreme hjælper med at regulere talgproduktionen for at forhindre overskydende talg i at tilstoppe dine follikler.

5. Brug ikke-tilstoppende produkter
Makeup, nogle solcremer og hårprodukter kan tilstoppe porer, især hvis de bliver siddende på huden natten over. Vælg produkter mærket "non-comedogenic" for at holde porerne rene og anvend altid dobbeltafrensning af huden før sengetid.

Sådan fjerner du hurtigt eksisterende hudorme
Eksisterende hudorme er svære at udrense hjemme. Hvis du klemme dem med dine negle beskadiger du ikke kun din hud, men spreder også de bakterier som forårsager udbrud, hvilket kan føre til mere intense former for acne.

For hurtigt at fjerne eksisterende hudorme anbefaler vi at du konsulterer en professionel kosmetolog for effektiv udrensning. Spørg om de tilbyder en mindre behandling f. eks. en ProSkin 30.

Pro tip! Dehydrereing gør hudorme sværere at udrense, så drik masser af vand og fugt huden godt, før du får en professionel udrensning.