Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Voksenacne

Stress og hormonelle ændringer er hovedårsagen til acne hos voksne. Hvordan kommer man det til livs, hvorfor får man det som voksen og hvad kan man gøre?

Er acne kun en af ungdommens mange sorger, eller er det en livslang udfordring for din huds sundhed? Det er et relevant spørgsmål, for det kan faktisk være begge dele.

Acne er en genetisk sygdom der påvirker huden med en række tilbagevendende, inficerede urenheder. Almindelige acneudbrud omfatter hudorme, milier, bumser og cyster. Hvis du oplever vedvarende udbrud bør du søge hjælp hos en professionel kosmetolog som kan henvise dig til en læge, hvis tilstanden er alvorlig. Men med de talrige fremskridt indenfor hudepleje bekæmper flere og flere deres acne med regelmæssige ansigtsbehandlinger og supplerende hudpleje. Dermalogicas Active Clearing serie (tidl. Medibac Clearing) er udviklet af The International Dermal Institute og er den mest omfattende produkt- og behandlingsserie til behandling og forebyggelse af acne.

Hvad kan jeg selv gøre mod mine udbrud?
God hudpleje og hygiejne er nødvendig for at fjerne overskydende talg og bakterier der stimulerer acne. Dermalogicas produkter er ikke-fedtende og fuldstændigt vandopløselige hvilket gør dem ideelle til acnehud. Følg altid et plejeprogram med grundig afrensning med lunkent (ikke varmt) vand, efterfulgt af toner og oliefri creme så som Active Moist eller Oil Free Matte SPF30, da huden ofte bliver dehydreret. Peeling af huden med Rapid Reveal Peel eller Daily Superfoliant, som styrker hudens naturlige udrensningsproces for at reducere urenheder. Age Bright Clearing Serum er en to-i-en-serum, der lysner, renser og hjælper til at forebygge udbrud, samtidig med at den reducerer synlig ældning af huden ved at ensarte uens hudtone opstået af tidligere udbrud. Ved et udbrud spot behandler Age Bright Spot Fader uovertruffent uden at udtørre eller irritere huden, mens Sebum Clearing Masque beroliger huden og forebygger nye udbrud med Alginated Zinc Triplex og mentol.

Hvorfor får nogle mennesker uren hud i 30-40-års alderen?
Stress og hormonelle ændringer er hovedårsagen til acne efter puberteten. Undersøgelser viser at 40 - 50% af voksne (især kvinder) mellem 25 - 40 år får diagnosticeret en mild grad af acne. Udover forskellige ændringer i livsstilen, inklusiv reduktion af stressniveauet og forbedret kost, er der flere produkter på markedet som er udviklede til disse problemer. Active Clearing serien består af rensende produkter; et opfriskende renseprodukt, fugtcreme, maske og specialprodukter - udviklet til at kontrollere talg og forhindre urenheder og acne.

Er der nogle produkter eller fødevarer, der kan forårsage udbrud?
Undersøgelser udført af The International Dermal Institute afslører at flere faktorer kan gøre huden mere tilbøjelig til at få acneudbrud. Mennesker, der er disponerede for udbrud, bør kun bruge produkter som ikke tilstopper huden. Mange hudplejeprodukter indeholder ingredienser så som lanolin, kunstige duft- og farvestoffer, S.D. alkohol eller mineralsk olie, som kan tilstoppe og irritere huden.
Derudover kan ændringer i livsstilen forbedre din huds tilstand. Prøv at reducere stress, drik rigeligt vand og begræns koffein og cigaretter, da det stimulerer binyrerne til at skabe ravage i hudens naturlige processer. Endvidere bør mennesker, der er følsomme overfor jod, undgå at spise fødevarer med et højt jodindhold af jod såsom skaldyr eller salt tilsat jod, da det kan medføre inflammationer og urenheder.

Hvad er forskellen mellem acne vulgaris og acne rosacea?
Acne vulgaris er en mere almindelig form for acne og opstår pga. tilstopning og inflammation i hudens talg- og hårfollikler. Acne rosacea rammer derimod primært voksne mennesker og opstår fordi ansigtets blodkar bliver inflammerede og hæver. Huden kan blive permanent rød, og huden på næsen kan hæve. Acne rosacea kan ligesom acne vulgaris behandles. Tal med din kosmetolog for at få anbefalet den rette behandling.