Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Bag om de brune pletter

Vi afmystificerer mørke mærker, brune pletter: hyperpigmentering. Forstå årsagerne, forebyggende midler og hvordan de behandles.

Brune pletter har stor indflydelse på, hvor gamle andre mennesker gætter på at vi er. Faktisk viste en undersøgelse, at en ujævnt hudtone kan få en person til at se mere end 12 år ældre ud! 

Det store spørgsmål er: hvor kommer pletterne fra, og hvad kan du gøre ved dem?

Det hjælper at forstå videnskaben bag brune pletter. Den officielle betegnelse for brune pletter og andre former for misfarvning af huden er hyperpigmentering. I modsætning til fregner falder hyperpigmentering ikke om vinteren, og det bliver desværre mere synligt, når vi bliver ældre.

Men hvad forårsager det?

Uregelmæssig produktion af melanin (det brune eller rødlige pigment i huden). Visse udløsere - især ubeskyttet ophold i solen - forårsager denne uregelmæssige produktion, hvilket fører til at farven klumper sig sammen på huden. Andre årsager omfatter hormonelle faktorer (p-piller og graviditet) og post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) forårsaget af tidligere udbrud eller ardannelse (tænk på en bums, som du har pillet i eller et dybt snit). Hormonal hyperpigmentering og PIH forstærkes begge af solens eksponering.

30 minutter ubeskyttet i solen kan ødelægge en hel måneds besvær med at bekæmpe hyperpigmentering.

Så hvad skal man gøre ved det? Sådan finder du ud af, hvad der forårsager dine brune pletter - og hvad du selv kan gøre.

Hvordan behandles hyperpigmentering?

indkald eksperterne
Spørg en uddannet Dermalogica kosmetolog om en Face Mapping® hudanalyse og konsultation for at finde en løsning på dine brune pletter. Når du kender dine personlige triggers til hyperpigmentering, findes den bedste behandling i fællesskab. Kosmetologen kan endda anbefale professionelle behandlinger, der kan hjælpe dig med at udjævne de brune pletter hurtigere!

anvend SPF dagligt
Solcreme hjælper med at forhindre UV-lys i at frembringe nye pletter - og det hjælper også med at kontrollere farveintensiteten af ​​de pletter, du kan se. Brug det dagligt for at få mest muligt ud af de behandlinger du prøver - at udsætte din hud for bare 30 minutters soleksponering uden solbeskyttelse kan ødelægge en hel måneds behandling.

kend dine ingredienser
Der er en række ingredienser, der kan hjælpe med at behandle hyperpigmentering, men niacinamid og hexylresorcinol skiller sig ud som to af ​​de mest effektive.

Hexylresorcinol er et potent aktivt stof, der kan føre til nedsat produktion af melanin, og det har vist sig, at niacinamid reducerer hyperpigmentering markant. Både niacinamid og hexylresorcinol hjælper med at lysne ujævn pigmentering for mere strålende ensartet hud og kan findes i PowerBright Dark Spot Serum.

Vær tålmodig
Der er ingen hurtig løsning til hyperpigmentering: Det kan tage mindst 30 dages hudplejebehandling (med brug af solbeskyttelse), inden du ser fremskridt. Derudover kan nogle pletter se mørkere ud, før de lysnes; det skyldes, at de gradvist stiger til hudens overflade, mens du fortsætter med at eksfoliere. Men fortsæt behandlingen, for til sidste vil du se færre og mindre mørke pletter!

Det bedste produkt til hyperpigmentering
Reducer pletterne for en lysere mere ensartet hud med PowerBright Dark Spot Serum, der anvender en kraftfuld kombination af niacinamid og hexylresorcinol - som begge har vist sig at levere en betydelig forbedring når det gælder jævn hudtone og mørke pletter på bare en uge. Dette avancerede serums banebrydende teknologi begynder hurtigt at mindske udseendet af ujævn pigmentering og fortsætter med at arbejde på at give en jævn hudtone over tid. Det giver en ny måde at tackle hyperpigmentering på, hvilket giver både hurtige og langsigtede fordele for din hud.

Relaterede artikler