Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | 1-2 dages levering

Bag om de brune pletter

Vi afmystificerer mørke mærker, brune pletter: hyperpigmentering.

Brune pletter har stor indflydelse på, hvor gamle andre mennesker gætter på at vi er. Faktisk viste en undersøgelse, at en ujævnt hudtone kan få en person til at se mere end 12 år ældre ud! 

Det store spørgsmål er: hvor kommer pletterne fra, og hvad kan du gøre ved dem?

Det hjælper at forstå videnskaben bag brune pletter. Den officielle betegnelse for brune pletter og andre former for misfarvning af huden er hyperpigmentering. I modsætning til fregner falder hyperpigmentering ikke om vinteren, og det bliver desværre mere synligt, når vi bliver ældre.

Men hvad forårsager det? Uregelmæssig produktion af melanin (det brune eller rødlige pigment i huden). Visse udløsere - især ubeskyttet ophold i solen - forårsager denne uregelmæssige produktion, hvilket fører til at farven klumper sig sammen på huden. Andre årsager omfatter hormonelle faktorer (p-piller og graviditet) og post-inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) forårsaget af tidligere udbrud eller ardannelse (tænk på en bums, som du har pillet i eller et dybt snit). Hormonal hyperpigmentering og PIH forstærkes begge af solens eksponering.

30 minutter ubeskyttet i solen kan ødelægge en hel måneds besvær med at bekæmpe hyperpigmentering.

Så hvad skal man gøre ved det? Sådan finder du ud af, hvad der forårsager dine brune pletter - og hvad du selv kan gøre.

indkald eksperterne
Spørg en uddannet Dermalogica kosmetolog om en Face Mapping® hudanalyse og konsultation for at finde en løsning på dine brune pletter. Når du kender dine personlige triggers til hyperpigmentering, findes den bedste behandling i fællesskab. Kosmetologen kan endda anbefale professionelle behandlinger, der kan hjælpe dig med at udjævne de brune pletter hurtigere!

anvend SPF dagligt
Solcreme hjælper med at forhindre UV-lys i at frembringe nye pletter - og det hjælper også med at kontrollere farveintensiteten af ​​de pletter, du kan se. Brug det dagligt for at få mest muligt ud af de behandlinger du prøver - at udsætte din hud for bare 30 minutters soleksponering uden solbeskyttelse kan ødelægge en hel måneds behandling.

kend dine ingredienser
Der er en række ingredienser, der kan hjælpe med at behandle hyperpigmentering, men C-vitamin skiller sig ud som en af ​​de mest effektive. Som en af ​​de mest potente antioxidanter til rådig, er den yderst effektiv til bekæmpelse af frie radikaler. Ny forskning viser, at det også kan forbedre hudens naturlige forsvar, hvilket hjælper det med at forsvare sig mod fremtidens oxidative stress. C-vitamin erhar den effekt at det lysner huden indefra og ud. Bare sørg for at vælge en C-vitamin, der er både ultrastabilt og er trænger ned i de rette hudlag.

Vær tålmodig
Der er ingen hurtig løsning til hyperpigmentering: Det kan tage mindst 30 dages hudplejebehandling (med brug af solbeskyttelse), inden du ser fremskridt. Derudover kan nogle pletter se mørkere ud, før de lysnes; det skyldes, at de gradvist stiger til hudens overflade, mens du fortsætter med at eksfoliere. Men fortsæt behandlingen, for til sidste vil du have en lysere, mere fast og strålende hud!

Biolumin-C Serum og Biolumin-C Eye Serum er et effektivt og ultrastabilt C-vitamin, der arbejder med hudens egne forsvar for at lysne og opstramme.

Relaterede artikler