Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Kan blåt lys skade huden?

Find ud af hvad forbindelsen mellem High-Energy Visible (HEV) lys og ældning huden er.

Når det kommer til ældning af huden, er UV-stråler stadig i toppen af bidragyder. Sollys indeholder ligeledes blåt lys i form af synligt lys, der også kendes som synligt højenergilys (HEV). Blåt lys er det dynamiske, kortbølgede blå-/violette bånd i det synlige lysspektrum. Dette spektrum udgør ca. 35 % af solens elektromagnetiske stråling. Blåt lys findes også i smartphones og andre elektroniske apparater.

Hvad blåt lys gør ved huden

Hvad blåt lys gør ved huden

Undersøgelser viser, at blåt lys er kraftigt nok til at trænge gennem huden, generere frie radikaler og nedbryde collagen. For meget blåt lys kan også forværre hyperpigmentering, særligt på mørkere hudtoner, samt udløse inflammation. Det er dog vigtigt at bemærke, at forskningen stadig er ny på dette område, og at der er behov for mere forskning.

Sådan beskytter du huden mod blåt lys

Det bedste forsvar er at begrænse eksponeringen over for dagslys og beskytte huden med bredspektret SPF samt at tage andre beskyttende foranstaltninger som skygge, påklædning og sund fornuft.

Dermalogica tilbyder en lang række enestående fugtcremer med SPF og solfiltre, der passer til forskellige hudtilstande, præferencer og livsstile. Men vi har aldrig tilbudt et produkt som den Invisible Physical Defense SPF 30. Dette lindrende fysiske solfilter er det første af sin art og egner sig til alle hudtyper.

Vi anbefaler også at du indtager et kosttilskud med antioxidanter til at bekæmpe oxidativt stress i huden.

Relaterede artikler