Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

5 ting, du bør vide om SPF

Lær sandheden om solskader og din hud. Ikke alle solcremer er skabt ens. For at finde den bedste formel for dig, skal du være opmærksom på ingredienserne. Din hud er udsat for UV-stråling hver dag, uanset om du er indenfor eller udenfor. At bruge en generøs mængde solcreme dagligt hjælper med at beskytte din hud mod for tidlige tegn på ældning samt hudkræft.

En sund, glat og jævn hud - og god sundhed - er det, man får i bytte for gyldne tan og for meget tid i solen. Overraskende nok følger mange mennesker, der tror, de beskytter sig selv, faktisk forældede og unøjagtige råd, der sætter deres langsigtede hud sundhed på spil. Lad os gennemgå nogle af de ting, du bør vide.

Ikke alle solcremer beskytter mod både UVA (aldring) og UVB (forbrænding) stråler.

Påføring af en tilfældig SPF-produkt vil ikke holde huden sikker mod begge typer skadelige UV-stråler. Kig nøje på etiketterne og ingredienserne i den kemiske eller fysiske solcreme, du køber. SPF (Sun Protection Factor) nummeret angiver, hvor lang tid det tager for huden at blive rød fra UVB-stråler. For eksempel betyder SPF 15, at det tager 15 gange længere tid. UVA-stråler (de samme som udsendes af solarier) trænger dybere ind i huden, accelererer tegn på hudens aldring og forårsager hudkræft. Bredspektret SPF indeholder en kombination af ingredienser, der er kendt for at beskytte huden mod begge typer UV-stråler. Kemiske solcremer som Avobenzone absorberer ultraviolet (UV) stråling, mens fysiske solcremer (Titanium Dioxide, Zinc Oxide) reflekterer eller spreder den.

Kemiske versus fysiske solcremer

Der er to hovedtyper af solcreme: kemiske og fysiske. Kemiske solcremer absorberer UV-stråler, mens fysiske solcremer reflekterer eller spreder dem. Begge typer har deres fordele og det er en smagssag, hvilken type der foretrækkes.

En base-tan beskytter ikke mod solen

Det er en myte, at en base-tan beskytter mod solskader. Enhver form for tan er et tegn på, at huden har været udsat for skadelige UV-stråler, og det er ikke sundt for huden.

Solcreme er ikke kun til sommeren

Solbeskyttelse er vigtig året rundt, da solskader kan forekomme selv på overskyede dage eller indendørs under kunstigt lys. At bære solcreme dagligt kan reducere risikoen for for tidlig ældning af huden betydeligt.

Ved at vælge den rigtige solbeskyttelse og anvende den korrekt kan du opnå en sundere og smukkere hud på lang sigt. Så husk at anvende en generøs mængde solcreme, især når du er udendørs, og genanvende det regelmæssigt for at opnå den bedst mulige beskyttelse mod solens skadelige stråler.

Du bruger sandsynligvis ikke nok solcreme.

Cremer har tendens til at give bedre beskyttelse end sprays. American Academy of Dermatology anbefaler en "rigelig brug" af SPF 30 (forestil dig et shotglas fyldt) til kroppen. Til dit ansigt, påfør cirka en kvart størrelse. Påfør igen hver anden time (eller efter svømning eller motion).

Find den rette solbeskyttelse til din hud her.

Relaterede artikler