Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Huden, hormoner og graviditet

Hvordan påvirker hormoner og graviditet min hud?

Jeg får sommetider urenheder før min menstruation. Hvad kan jeg gøre?

Din menstruationscyklus skaber ravage i din krops hormoner, værst er det lige før menstruationen. Mange oplever urenheder i denne periode primært fordi det øgede hormonindhold får huden til at producere mere talg. Grundig afrensning af huden med et antibakterielt renseprodukt som f.eks. Clearing Skin Wash i dagene før og under menstruationen kan hjælpe med at reducere talgen. Du kan også fjerne glans og bakterier med en rensende og opriskende serviet efter behov i løbet af dagen. Selvom det du spiser og drikker ikke nødvendigvis skaber urenheder, kan du hjælpe din krop med at vedligeholde balancen ved at undgå koffein, alkohol, chokolade og andre raffinerede fødevarer.

Hvordan påvirker graviditet huden?

Graviditet kan være en meget overvældende tid, da din krop undergår store ændringer. Hvis du på forhånd ved, hvordan disse ændringer kan påvirke dig, kan det hjælpe dig til at tackle dem. Hvis du f.eks. oplever, at din hud  på kroppen bliver tør og begynder at klø, vil den have brug for mere blødgørende pleje med en rig creme som Body Hydrating Cream og en sæbefri bodyshampoo som Conditioning Body Wash. Det er også meget vigtigt at være ekstra grundig med solbeskyttelse, da hormonelle ændringer gør huden mere modtagelig overfor permanente pigmenteringsforstyrrelser.

Du kan behandle urenheder under graviditeten med et Dermalogica produkt Spot Fader og en fugtende ansigtsmaske hjælper med at gennemfugte huden uden at tilføre fedtstof.

Dit vitamintilskud er også meget vigtigt i denne periode ikke kun pga. babyens næring men også til vedligeholdelse af din hud.
Tal med din læge om kosttilskud - f.eks. har E-vitamin og zink vist sig at hjælpe med at reducere strækmærker, mens C-vitamin styrker collagenproduktionen og efterlader huden smidig og spændstig.

Hvad kan jeg gøre ved hyperpigmentering?

Mange kvinder oplever hyperpigmentering på huden under graviditeten, selv hvis de er meget omhyggelige med at undgå solen. Denne tilstand, der ofte kaldes "graviditetsmasken", kan forebygges og behandles både under og efter graviditeten ved at bruge lysnende produkter med aktive planteekstrakter. Denne formel indeholder en meget aktiv, naturlig blanding af 11 planteekstrakter fra bl.a. bjørnebær, lakrids, morbær og grapefrugt til at udjævne hudens farve og modvirke tilstanden. Vi har en hel serie dedikeret til at afhjælpe piggmentering - se den her 

Hvilken virkning har p-piller på huden?

P-pillers virkning på kroppens hormoner minder om påvirkningerne fra graviditet og medfører mange af de samme hudproblemer. Selvom symptomerne og deres grad varierer fra person til person, er kvinder der bruger p-piller meget mere følsomme overfor sollys og kan udvikle permanent uensartet hudfarve, hvis huden ikke beskyttes tilstrækkeligt. I denne periode bør der mindst bruges en SPF15 sunblock med en fugtende base som f.eks. produkterne i Dermalogicas Daylight Defense System.

P-piller kan også medføre flere urenheder og øget talgproduktion, der kan behandles med Active Clearing. Det består af tre hudplejeprodukter som renser huden for acnebakterier og kontrollerer talgproduktionen. Samtidig oplever mange kvinder en mere dehydreret hud, hvilket bør plejes med en fugtende maske og regelmæssig brug af fugtcreme.

Bed din kosmetolog foreslå dig måder hvorpå du kan tilpasse din hjemmepleje til disse forandringer.

Ønsker du at vide mere om miljøsvækket hud, kan du spørge din kosmetolog.

Relaterede artikler