Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

6 måder at undgå acne på huden

Her får du 6 måder at undgå acne på huden. Lær hvordan du kan rense og forebygge hudorme uden at skade og irritere din hud

Hud med tendens til acne, afstøder flere hudceller, som kan medføre tilstoppede porer og forårsage acne, hvis de ikke fjernes.

Acne på kroppen kan forekomme hvor som helst du har porer (tænk ansigt, nakke, ryg og underkrop, men typisk ikke håndflade eller fodsål). Acne udbrud er almindelige hos personer, der har genetisk fedtet hud eller acnehud, men de kan også forekomme ved brug af poretilstoppende hud- og hårplejeprodukter. Her er 6 tips til at hjælpe med at kontrollere og forebygge acne og acne udbrud på kroppen:

 1. Brug naturlige fibre.
  Undgå kløende, krassende eller stramme tekstiler og vælg materiale, som er åndbar som bomuld. Dette hjælper mod acne ved at holde huden ren for tilstopninger forårsaget af sved, døde hudceller, overskydende talg og bakterier.

 2. Skyl kroppen når du har svedt.
  At lade sveden sidde på huden fremmer et acne venligt miljø på din hud. Hvis du ikke kan bruse dig med det samme, skal du anvende et produkt, der indeholder salicylsyre, for at hjælpe med at rense og fjerne overskydende fedtstof på huden. Eksisterende udbrud kan også drage fordel af en salicylsyre-spotbehandling.

 3. Eksfolier de døde hudceller væk
  For at fjerne de mange hudceller huden afstøder er det vigtigt at eksfoliere huden. Eksfoliere med en mild krops-eksfoliering mindst en eller to gange om ugen for at forhindre acne. Undgå eksfoliering med nødder, kerner eller skaller, da de kan skabe små ridser i huden.

 4. Fugt huden.
  Huden fugter naturligt sig selv med talg (fedtstof), men når din krops fugtniveau er ude af balance, kan din hud overproducere talg for at kompensere hvilket fører til acne udbrud. Fugt dagligt med en ikke-tilstoppende fugtcreme for at forhindre dette.

 5. Rengør din mobil dagligt.
  Din mobiltelefon har flere bakterier end du aner! Selvom du ikke holder den mod dit ansigt, rører du den med dine hænder, som så rører ved dit ansigt og spreder de bakterier som forårsager udbrud. Rengør mobilen dagligt med en antibakteriel aftørring.

 6. Vask din pudebetræk.
  Din pudebetræk kan ophobe fedtstof, døde hudceller, bakterier og pore-tilstoppende rester fra hårprodukter - alle sammen ting, der bidrager til acne. Vask det mindst en eller to gange om ugen for at reducere tilstopninger. Undgå også at bruge skyllemiddel, som ofte er lavet med blødgøringsmiddel, der kan tilstoppe porerne eller irritere følsom hud.

Relaterede artikler