Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Alt du behøver at vide om ardannelse fra acne

Muligvis lige så irriterende som acne… Acne ardannelse kan komme i mange former, størrelser og former- og det kan også være særligt vanskeligt at få til at falme. Alligevel er der masser du kan gøre derhjemme for at falme irriterende acne ar. Her er vores komplette guide til alt hvad du behøver at vide- herunder de fem forskellige typer af acne ar. PLUS tips til, hvordan du bedst kan behandle dem. Vi vil hjælpe dig til alt du behøver at vide om ardannelse fra acne

5 forskellige typer af ar fra acne

1: HYPERPIGMENTERING

Hyperpigmentering er de mørke pletter, der har tendens til at blive efter dine bumser er gået væk. Teknisk set er det en misfarvning af huden, der opstår efter alvorlig betændelse i huden, hvorfor det også er kendt som postinflammatorisk hyperpigmentering. Du er mest tilbøjelige til at opleve denne type acne ardannelse, hvis du vælger at klemme dine bumser, hvilket er endnu en, meget vigtig, grund til at holde hænderne væk fra dit ansigt! Hyperpigmentering forværres også med ubeskyttet UV-eksponering, så en ordentlig solbeskyttelsesrutine er nøglen til falmende mørke pletter (dvs. iført Clearing Defense SPF 30 hver eneste dag, om det så regner, sner eller solen skinner).

Selvom mørke pletter normalt falmer over tid, kan denne proces tage uger, måske måneder - men heldigvis er der et par aktuelle ingredienser, du kan bruge, der kan hjælpe med at fremskynde processen. Start med salicylsyre, som den i Breakout Clearing Booster, som hjælper med at falme mørke pletter, mens du også bekæmper fremtidige udbrudsfremkaldende bakterier. anvend den på hele dit ansigt eller brug den som en plet behandling, der påføres direkte på irriterende mørke pletter, du forsøger at falme.

2: KELOID AR

Disse ar er nemme at identificere, fordi de i modsætning til alle andre typer af acne ar, er fortyppet ardannelse. Keloid ar er større bump, der dannes i hudens forsøg på at helbrede sig selv, og til gengæld producerer for mange hudceller. Overfloden af hudceller resulterer i en fremspringende bump, ofte lyserød i farven.

Enkelte ingredienser kan hjælpe lidt mod ar, men det bedste her er en kortison insprøjtning, som du bliver nødt til at besøge en hudlæge for.

3: ICEPICK AR

Uanset om dine hårrødder er bakterielle eller ej, har denne type acne ar fået sit navn, fordi det ser ud som om en lille issyl stikker huller i huden. Icepick ar er små, trekantede-formede udhulinger i huden, som dannes, når acne får huden til at miste for meget kollagen på én gang. Det forekommer typisk efter dårlige anfald af cystisk eller hormonel acne langs kinderne og jawline. Icepick ar er kategoriseret i den alvorlige ende af acne ar spektrum, så for fuldt ud at behandle dem, vil du oftest være nødsaget til at bestille en aftale med din hudlæge. Han eller hun kan foreslå en professionelkemisk peeling, laserbehandling, eller, for ekstra dybe ar, faktisk fylde de enkelte ar ved hjælp af en hyaluronsyre-baseret indsprøjtning.

4: RULLENDE AR

Denne type acne ardannelse kommer i grupper, det er ikke noget som kommer enkeltvis. Rullende ar ligner næste bølgende bakker eller bølger i havet, med et bump i huden som falmer ind til det næste. Rullende ar dannes ofte efter langvarig inflammatorisk acne.

Ligesom ved et icepick ar, vil det være en god ide at opsøge input fra din hudlæge, som sandsynligvis vil anbefale en række behandlinger såsom lasere eller injektion af ansigts fyldstoffer.

5: BOXCAR AR

Disse firkantede fordybninger dannes ofte efter dybe, betændte papler og pustler ryddes op. I modsætning til rullende ar, der vises som bløde riller på huden, boxcar ar har forskellige kanter, og de udvikler sig typisk i en rektangulær form ligesom en kasse.

Boxcar ar er alvorlige, og du får brug for professionel hjælp til fuldt ud at helbrede dem. Din hudlæge vil sandsynligvis anbefale en kombination af laser resurfacing behandlinger og fyldstoffer, som kan injiceres direkte ind i boxcar ar for at hæve huden tilbage til et jævnt niveau.

Relaterede artikler