Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Hvad er maskne?

Maskne forårsages af sved, talg og bakterier, som fanges på huden under mundbindet. Hvis du så også lægger lidt irritationsskabende friktion oveni regnskabet, får du maskne.
Hvad er maskne og hvordan man behandler det

Hvad er maskne og hvordan man behandler det

Løft hånden, hvis din hud har været lidt hmm ... ved siden af sig selv på det sidste. Bare rolig du er IKKE alene. På nuværende tidspunkt er vi alle nogenlunde fortrolige med at bære den obligatoriske maske/mundbind. Men for at være ærlig så er det ikke særlig fedt. Selv om det er nødvendigt, kan det være ubehageligt at have på - det kan være svært at ånde, men det er heller ikke lige frem fantastisk for huden. Det betyder at flere og flere oplever at få udbrud og urenheder omkring mund og kæbe. Dette kaldes i daglig tale maskne. Læs med her og få mere at vide om forebyggelse og bekæmpelse.

Hvad forårsager maskne?
En af hovedårsagerne til at anvendelse af mundbind kan forårsage acne er overdreven fugt og sved. Når vi bærer mundbind fanger vi det meste af den luft, vi udånder bag mundbindet, og får derved meget varme og fugt til at udvikle sig under masken. Dette kan øge talgproduktionen og tillader også snavs at sidde på hudens overflade. Uden den sædvanlige luftstrømning, som vores ansigt er vant til, sammen med den lille temperaturstigning, er det lettere for bakterier og udbrud at udvikle sig på huden under mundbindet.

En anden grund til at du oplever maskne er friktion. Personer, der kæmper med acne eller følsom hud, har en tendens til at huden bedres, når deres hud ikke bliver rørt ved. Enhver form for konstant friktion eller gnidning på huden kan gøre udbrud værre ved at forårsage snavs og talg, der kan sidde på hudens overflade bliver skubbet længere ind i porerne.

Hvordan forhindres maskne?
1: afrensning og makeup
Det første skridt til at forhindre maskne er at sikre, at du virkelig renser din hud. Du bør sørge for, at din hud er grundig ren, inden du tager dit mundbind på, og også rense igen så hurtigt som muligt efter at have fjernet det, hver dag. Brug dobbelt afrensning morgen og aften! Start med et renseprodukt som PreCleanse, og følg op med Clearing Skin Wash. Dette hjælper med til effektivt at fjerne døde hudceller og holde porerne rene.

Undgå at bære makeup, hvis du kan. Jo mindre makeup du bærer under dit mundbind, jo mere kan din hud trække vejret hele dagen. Dine porer er mindre tilbøjelige til at blive tilstoppet af mindbindet, der skubber overskydende makeup ind i huden.

Pro Tip: Anvend kun makeup, hvor du kan se det. Du kan stadig stråle med din favorit-øjenpalette og fremhæve dine bryn, men du behøver ikke at bære foundation under dit mundbind, hvis ingen kan se det. Hvis du er mere komfortabel med makeup under dit mundbind, skal du anvende et ganske lidt og bruge rene mineraler som er åndbare, hvis det er muligt.

2: Valg af mundbind
Hvis du er i stand til at vælge, hvilken type mundbind du bærer, kan du med fordel gå efter et bomulds- eller silkemundbind. Bomuldsmateriale er mere åndbart end andre materialer, og silke giver mindre friktion på huden.

Husk at vaske dine genanvendelige mundbind. Det er vigtigt af to grunde at vaske dit genanvendelige mundbind efter hver brug. Ligesom på dit pudebetræk  sætter døde hudceller, snavs og fedtstof sig på mundbindet. For det andet er det bare mere sikkert for dig. Vi rører konstant ved og justerer vores mundbind hele dagen, og dette udgør en risiko for at overføre virus til dit mundbind. Hvis du har et engangsmundbind, skal du udskifte den hver dag, hvis det er muligt af samme grunde.

maskne do's and don'ts

1: Rens huden grundigt med Dobbelt Afrensning før og efter at have haft dit mundbind på.

2: Begræns mængden af ​​makeup, der bæres under dit mundbind, eller skift til en lettere foundation.

3: Vask dit genanvendelige mundbind efter hver brug.

4: Hvis det er muligt, udskiftes engangsmundbind efter hver brug.

5: Mundbind af bomuld og silke giver mulighed for mere luftgennemstrømning og mindre friktion i ansigtet, mens de stadig giver beskyttelse.

6: Brug lette, oliefrie produkter i modsætning til federe, rigere produkter, mens du bærer dit mundbind.

Relaterede artikler