Fri fragt ved køb over 499 kr | Gaver når du shopper | dag-til-dag levering

Retinol og salicylsyre sammen?

Kan man bruge retinol og salicylsyre sammen? Ja! Men gør det forsigtigt. Det skyldes følgende.

Retinol hjælper til at reducere synlig ældning af huden, mens salicylsyre fjerner udbrud, men hvis man bruger dem samtidig, kan de give irritation.
Du KAN dog godt bruge dem sammen – hvis du bruger det rigtige produkt og følger vores eksperttips.

I modsætning til den gængse opfattelse kan man bruge retinol med salicylsyre til at behandle udbrud og hjælpe med at reducere tegn på ældning af huden, uden at kombinationen irriterer huden. Men gør det forsigtigt, når du bruger en behandling, der bliver siddende på huden.

retinol vs. salicylsyre

Hvis du har problemer med voksenacne, der kommer og går, ønsker du sandsynligvis at bruge de bedst mulige ingredienser i din hudpleje: Retinol er den bedste ingrediens, når det drejer sig om at reducere tegn på ældning af huden, mens salicylsyre er en af acnens værste fjender. Teoretisk set er denne dynamiske duo lige præcis det, du har brug for til at bekæmpe voksenacne. Men traditionelle produkter med retinol og salicylsyre kan irritere huden, når de bruges sammen, hvilket tvinger dig til at komplicere din hudpleje, idet du skal påføre dem på forskellige tidspunkter af dagen eller give afkald på den ene hudplejefordel frem for den anden. Det skyldes følgende:

sådan virker retinol på huden

Retinol fungerer ved at trænge ind i folliklen og kommunikere med cellereceptorerne for at hjælpe til at stimulere hudfornyelsen og øge celleomsætningen. Dette bidrager til at reducere synlige tegn på ældning af huden.

sådan fungerer salicylsyre

Salicylsyre fjerner hudceller overfladisk (på hudens overflade) og hjælper til at slå bakterier, der fremkalder udbrud, ihjel. Det er en ekstremt effektiv betahydroxysyre, der hjælper til at fjerne tilstopning i folliklerne som f.eks. overskydende talg og smuds.

sådan bruges retinol og salicylsyre sammen

Traditionelle retinolprodukter kan være ekstremt ustabile: De nedbrydes, når de udsættes for lys. Desuden fungerer de ikke godt med salicylsyre på huden, da den kombinerede effekt kan blive for skrap (rødmen, tørhed og afskalning). For at undgå dette problem anbefaler de fleste hudeksperter, at man kun bruger syrer om dagen, hvis man bruger retinol om natten. Men med Dermalogicas nye Retinol Clearing Oil har vi knækket koden.

Nu har du to muligheder for at behandle voksenacne + tidlig ældning af huden

Den ene er Retinol Clearing Oil. Den har en lindrende oliebase og kombinerer fordelene ved begge superingredienser, som hjælper til holde irritation på afstand. Oliebasen efterligner også hudlipiderne og hjælper til at levere de aktive stoffer dybere ind i hudens overflade og holde fugten inde. Dette gør produktet ideelt til voksenhud med tendens til udbrud og ofte også til tørhed og følsomhed.
Ellers kan du fortsætte med at bruge separate retinol- og salicylsyreprodukter. Hvis du vælger denne mulighed, må du ikke påføre dem samtidig. Brug salicylsyre om morgenen og retinol om aftenen. Hvis du har en mere sart hud, skal du måske bruge disse produkter på skiftende dage eller reducere brugen af salicylsyre til én gang om ugen, eller når det er nødvendigt.
Sidst, men ikke mindst: Retinol og salicylsyre kan begge øge hudens følsomhed over for solen, så du skal altid bruge et solfilter. Hvis dit nuværende solfilter føles, som om det genererer for meget varme (altså hvis du har en brændende fornemmelse), skal du gå over til et fysisk eller et mineralbaseret solfilter.

Relaterede artikler